Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal

Fotbalul românesc lovit din plin! UEFA a aprobat o nouă competiţie care ne scoate din elită

Noua competiţie, UEFA Europa Conference League va lua startul în anul 2021. Partidele se vor disputa în zilele de joi şi vor începe la 19:45 şi la 22:00, ora României, aşa cum se întâmplă şi în Europa League.

Tot din 2021, o nouă oră de start, 19:45, va înlocui actualul format al meciurilor care se dispută în prezent în zilele de marţi şi miercuri în UEFA Champions League la ora 19:55.

În preliminarii vor participa câştigătoarele Cupelor interne şi echipele mai slab clasate din campionat.

În plus, vor juca în preliminarii şi echipele învinse în tururile de precalificare şi turul I preliminar din Champions League şi învinsele din turul III şi play-off-ul Europa League.

Care e formatul

Vor fi opt grupe a câte patre echipe, iar locul 1 va merge direct în optimi. Echipele de pe locul 2 vor juca în 16-imi unde se vor duela cu opt echipe de pe locul 3 din Europa League.

Asta înseamnă că şi formatul Europa League va fi modificat, reducându-se numărul echipelor din grupe, de la 48 la 32.

Ce se întâmplă cu echipele din România

Din România, în turul I preliminar al UEFA Europa Conference League vor juca echipele de pe locurile 2 şi 3 şi câştigătoarea Cupei României.

România va pierde locurile de Europa League, în a doua competiţie a Europei urmând a se califica doar echipe din primele 15 ligi. În prezent, noi suntem pe locul 30 în ierarhia UEFA pe ultimele cinci sezoane.

Din Liga 1, singura care poate ajunge în Europa League e campioana României, dacă va fi eliminată din competiţie după turul I al preliminariilor.