Fostul antrenor al Simonei Halep, anunț dur: „Ar putea însemna finalul carierei sale”

Fostul antrenor al Simonei Halep, Adrian Marcu, a anunțat că scandalul de dopaj în care e implicată „Simo” poate însemna finalul carierei celei mai bune jucătoare de tenis a României.

Marcu a mai spus că e exclus ca fosta sa jucătoare să se fi dopat conştient.

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat, la 21 octombrie că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat.

Fostul antrenor al Simonei Halep, anunț dur: „Ar putea însemna finalul carierei sale”

„Dacă se prelungeşte foarte mult procesul, da, normal că ar însemna asta. Mai ales dacă nu poate să facă mare lucru şi va fi o suspendare. Nu cred că va fi uşor, mai ales că până la sfârşitul anului nu joacă, pierde nişte puncte, apoi la începutul anului viitor iar nu ar juca şi iar va pierde nişte puncte. Deci dacă ajunge prin martie-aprilie la un 70-80 în clasament îi va fi foarte greu să reia toată munca asta titanică. O audiere trebuie să fie destul de curând am înţeles, dar cât durează acest întreg proces nu ştiu. Am vorbit cu ea, normal, doar am fost cu ea nişte perioade de timp. Pentru mine nu e o sportivă, este un bun naţional. Deci nu putem să tratăm acest subiect doar că Simona Halep e suspendată două luni… Nu e vorba de asta, e vorba despre practic distrugerea unei cariere bazată pe muncă onestă şi competitivitate”.

Preparatorul fizic Theodor Cercel este cel care îi prepară Simonei Halep băuturile energizante şi hidratante

„A fost un şoc, nu am cum să înţeleg cum se poate întâmpla aşa ceva. Nu am cum să cred că Simona ar fi făcut aşa ceva la cum o ştiu. E exclus. Cumva ceva s-a întâmplat şi trebuie să reuşească într-un fel să dovedească. În foarte multe privinţe Simona are o etică a muncii extraordinară, de aia a fost numărul 1 mondial. Deci indiferent că e vorba despre suplimente, de antrenamente, de nutriţie sau odihnă. Nu cred că ea este una dintre cele mai testate jucătoare din circuit. E una dintre jucătoarele care au făcut multe teste pentru că ea a jucat mult în fazele superioare ale competiţiilor. Dar eu cred că toţi sportivii sunt testaţi des. Probabil că în ultimele 3-4 luni ea a avut 2-3 teste pe lună”, a explicat acesta despre Simona Halep.

În ultima perioadă a fost Teo (n.r. – preparatorul fizic Theodor Cercel), el a făcut asta ani de zile (n.r. – a preparat băuturile energizante şi hidratante ale Simonei Halep). Ştiu că tot timpul când era ceva nou, că e o mică pastilă, că e o schimbare de gust sau culoare a unei băuturi, tot timpul erau foarte multe întrebări şi niciodată nu s-a făcut ceva fără toate asigurările posibile că nu se poate întâmpla nimic – Adrian Marcu

 

 

 

Stiri recente

Dosar penal in rem pentru distrugere şi tulburarea ordinii publice în conflictul dintre suporteri înaintea meciului Rapid – UTA. Patru persoane au avut nevoie...

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, că înaintea meciului Rapid - UTA, a avut loc în...