FORMULA 1/ Renault exclusa din MP al Europei

Echipa Renault a fost exclusă din următoarea etapă de Formula 1, Marele Premiu al Europei de la Valencia, după ce roata dreapta faţă a monopostului pilotat de Fernando Alonso a zburat pe pistă în timpul cursei de la Hungaroring.

Comisarii de cursă au decis că totul a fost din cauza unei neglijenţe a echipei, care l-a lăsat pe Alonso să plece de la boxe înainte de a monta corespunzător roata. Comisarii au considerat că a fost încălcat flagrant regulamentul sportiv, motiv pentru care au luat această decizie drastică. Ca argumente în favoarea acestei decizii, oficialii au spus că Renault i-a permis cu bună ştiinţă lui Alonso să plece de la boxe fără ca unul dintre dispozitivele care leagă pneul de monopost să fie într-o poziţie sigură, că nu a întreprins nici o acţiune pentru ca monopostul să nu fie lăsat să plece din pitlane şi că nu l-a informat pe pilot despre această problemă, după ce Alonso a contactat echipa prin radio crezând că are o pană.

Renault a anunţat că intenţionează să facă apel la această hotărâre. Marele Premiu al Europei va avea loc pe 23 august, apelul echipei franceze urmând să fie judecat la o dată ce va fi stabilită ulterior.

Stiri recente

David Popovici, înainte de CE de Nataţie în bazin scurt de la Otopeni: Este foarte important să inspire copii şi să promoveze un stil...

David Popovici a declarat înainte de Campionatele Europene de Nataţie în bazin scurt de la Otopeni că pentru el...