Formula 1: McLaren a ramas fara puncte!

0
148

Echipa McLaren-Mercedes a fost sanctionata de Consiliul Mondial al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) cu retragerea tuturor punctelor obtinute in acest sezon, in urma scandalul de spionaj dintre McLaren si Ferrari.

McLaren-Mercedes a fost, de asemenea, amendata cu suma de 100 de milioane de dolari, ceea ce reprezinta cea mai mare amenda dictata vreodata in istoria automobilismului. McLaren va plati amenda din veniturile obtinute din drepturile de televizare.

Potrivit deciziei FIA, echipa McLaren pierde toate cele 166 de puncte acumulate in primele 13 etape ale Campionatului Mondial de Formula 1 si nici nu va mai primi vreun punct in clasamentul constructorilor pina la finalul acestui sezon. Astfel, echipa McLaren este scoasa din lupta pentru titlul mondial, Ferrari conducind acum in clasament, cu 143 de puncte.

Totusi, Consiliul Mondial al FIA a decis sa nu impuna sanctiuni impotriva pilotilor echipei McLaren, Lewis Hamilton si Fernando Alonso, care ocupa primele doua locuri in clasamentul pilotilor si care isi pastreaza astfel punctele obtinute pina acum.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here