Festival de baschet 3×3: Campioana olimpică și cea mondială vin la București

După un weekend, plin dedicat competiției de tineret FIBA 3×3 Nations League, festivalul de baschet 3×3 care are loc la ParkLake Shopping Center, continuă astăzi și mâine cu meciurile din FIBA 3×3 Women’s Series, circuitul mondial feminin.

Statele Unite – campioana olimpică de la Tokyo, Franța și Canada, medaliatele cu aur, respectiv argint la Mondialele din acest an sau Germania, campioana din circuitul mondial în 2021 se află, alături de naționala României, printre cele 12 echipe care vor evolua în arena amenajată la ParkLake Shopping Center.

Cel mai bun rezultat al tricolorelor în acest sezon a fost obținut in Mongolia, locul al treilea, atunci când echipa noastră a încheiat perfect prima zi cu trei victorii din trei meciuri și a cedat cu Franța în semifinalele turneului disputat la Ulaanbaatar.

Cele mai bune patru jucătoare din lume joacă la București

Liderul clasamentului mondial feminin, Sonja Greinecher din Germania va încerca să-și conducă echipa către un nou succes. Greinecher este cea mai bună marcatoare în acest sezon de FIBA 3×3 Women’s Series, cu 92 de puncte iar echipa sa are deja două succese.

Germania are în acest moment primele două jucătoare din lume, pe locul doi situându-se Luana Rodefeld. Principala adversară a Germaniei va fi echipa Canadei, din care fac parte Michelle Plouffe și Paige Crozon, locurile 4, respectiv 5 în ierarhia mondială individuală.

România, calificată la finala mondială de tineret

Naționala feminină de baschet 3×3 tineret a României a încheiat pe locul al doilea Conferința de Sud din Liga Națiunilor, competiție dedicată jucătorilor sub 23 de ani. Băieții s-au clasat pe locul al patrulea, după cele trei zile de competiție, care au deschis festivalul de baschet 3×3 de la ParkLake Shopping Center.

Ambele naționale ale României sunt calificate la finala mondială, care va avea loc la Constanța, între 14 și 16 septembrie.

Evenimentul de tineret de la București a fost co-finanțat de către Primăria Sectorului 3, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local și a reunit în Capitală naționalele feminine și masculine din cinci țări: Grecia, Israel, Italia, România și Turcia.

Cele trei zile de turneu FIBA 3×3 Nations League au fost un adevărat festival urban de sport și au oferit spectacol și în afara meciurilor.

Fost concurent la Românii au Talent și realizator a două recorduri Guinness, biker-ul Orban Barra Gabor și-a etalat calitățile extreme pe bicicletă chiar pe terenul de baschet 3×3.

Show-ul a fost la înălțime și la propriu și la figurat, pentru că scena a fost preluată apoi de către atleții ucrainieni experți în slam-dunk, Danylo Holienkov și Viktor Tereschenkov. Cei doi au reușit câteva execuții de excepție.

Dansatoarele din trupa Vogue, au energizat publicul pe ritm de samba, iar copiii de la ansamblul de dans popular Dor de Măgurele au reprezentat elementul traditional din cadrul evenimentului, care a inclus în fiecare dintre cele trei zile și numeroase concursuri pentru vizitatorii mall-ului.

Acțiune pentru comunitate

Naționalele Israelului, Italiei și României au vizitat sâmbătă dimineață centrul de plasament Pinnochio.

Sportivii au răspuns la toate curiozitățile micuților privind baschetul 3×3, i-au învățat și încurajat să încerce și ei aruncări la coș, le-au oferit tricouri și mingi de baschet, iar în final s-au distrat cu toții cu o sesiune de dans.

Evenimentul marca Sport Arena Streetball este susținut de către ParkLake Shopping Center, Nike, Tissot, Horizon, Pep&Pepper și Federația Română de Baschet. Partener global al evenimentelor FIBA 3×3 este Wilson.

Stiri recente

Turcia s-a făcut de râs în Liga Națiunilor! Contraperformanță istorică pentru ieniceri

Naționala Turciei a bifat una dintre cele mai mari contraperformanțe din istoria ei, la ultimul meci din actuala ediție...