Febra pariurilor sportive atinge cote impresionante! Vezi de ce biletul zilei reprezintă plăcerea permisă a bărbaților

Pariurile au invadat România ultimului deceniu. La fiecare colț de stradă găsim o farmacie și o casă de pariuri, care sunt urmate de alte farmacii și de alte case de pariuri. Da, asta este realitatea de astăzi a capitalei noastre, aflată într-o continuă expansiune. Cererea este mare, iar oferta s-a lărgit.

De ce le plac românilor pariurile?

Istoria de spune că jocurile de noroc iau amploare în perioadele de criză. Recesiunea a lovit aproape toate industriile pe mapamond, însă nu și pariurile.

Acest lucru se datorează faptului că pe timp de criză oamenii încep să-și piardă încrederea în sistem, în siguranța locului de muncă și a zilei de mâine. De aceea, observând cum totul în jurul lor se prăbușește, nu își mai găsesc nimic altceva în care să-și poate pune speranțele decât în pariuri, jocuri de noroc sau loterie.

Cum țara noastră se situează pe undeva prin subsolul clasamentului ce prezintă nivelului de trai al țărilor din Uniunea Europeană, ne putem da seama cu ușurință de ce românilor de plac atât de mult jocurile. Prin comparație, Grecia, țara care a fost de departe în mod cel mai grav afectată de recesiune, este cunoscută ca fiind țara pariurilor – adică acolo practic cea mai mare parte din populație pariază în mod constant.

Ce este și cum se joacă biletul zilei?

Există numeroase site-uri care oferă biletul zilei la pariuri din fotbal. Acest lucru însă nu este nici un fel de accident. Milioane de români caută zilnic sau săptămânal acest termen pe motoarele de căutare.

Tipic, biletul zilei conține câteva evenimente sportive pe care se pariază în mod combinat și pe care se mizează o sumă mică de bani (de cele mai multe ori cuprins între 2 și 10 RON). De cele mai multe ori, pasionații de adrenalină caută bilete cu cote mari, care multiplică miza de sute sau chiar mii de ori.

Pentru majoritatea practicanților de la noi din țară, pariurile sportive devin astfel un fel de loterie, care are șanse ceva mai mari de câștig. Totuși, ceea ce îi bucură de fapt pe oameni este posibilitatea de câștig rapid: emoția pe care o trăiești atunci când lucrurile decurg în favoarea ta și simți că ești aproape de a da lovitura.

Cu toate acestea, cele mai multe dintre bilete sunt pierzătoare, iar procesul se repetă de la o zi la altă. Însă nu este nimic anormal. Dacă stăm să analizăm comportamentul celor care joacă în mod constant la loto (aproximativ 20% din populația României), nu vedem prea mari diferențe. Se fac cozi la ghișee de fiecare dată în duminicile în care au loc extragerile. Singura diferență este că pariurile se pot juca zilnic, la orice oră din zi sau din noapte, de pe computer, mobile sau tabletă.

Te tentează?

Dacă vrei să începi să-ți încerci norocul, ține cont de acest sfaturi pentru a-ți spori șansele de câștig:

  • Cu cât pariul tău are o cotă mai mare, cu atât este mai puțin probabil să se încheie câștigător;
  • Cu cât ai mai multe evenimente pe bilet, cu atât șansele tale de câștig scad (și implicit cotele cresc);
  • Specializează-te pe un sport și câteva ligi, documentează-te constant și nu paria decât la ce te pricepi;
  • Învață să descifrezi statisticile sportive și folosește-le mereu ca pe un reper, dar nu neapărat ca pe un factor unic de decizie;
  • Răsfoiește site-ul celei mai mari comunități de pariori din România și nu te lăsa păcălit de ponturile miraculoase oferite pe paginile/grupurile de Facebook;
  • Alocă-ți un buget special pentru această activitate și nu paria niciodată mai mult, mai ales dacă te gândești să recuperezi pierderile – pentru că vei încheia pierzând și ce ți-a mai rămas!

Stiri recente

FC Rapid a învins FC Voluntari, scor 4-1. Dugandzic, hattrick și a devenit golgeterul Superligii

FC Rapid a învins, acasă, scor 4-1, pe FC Voluntari, în etapa a XXIV-a din Superligă. Marko Dugandzic a...