Te asteptam si pe retelel sociale

Baschet

Favoritele Euroligii sunt la un pas de semifinale

Cele patru formaţii considerate favorite în sferturile de finală ale Euroligii masculin de baschet au obţinut victorii confortante acasă şi au prima şansă în condiţiile în care se joacă după sistemul cel mai bun din trei meciuri iar ele vor juca acasă şi în ultima manşă.

TAU Ceramica a învins cu 84-59 pe Olympiakos Pireu după un meci în care eroul gazdelor a fost sârbul Rakocevic, autor a 21 de puncte în numai 17 minute de joc. Rakocevic a reuşit 14 puncte numai în primul sfert, câştigat de spanioli cu 20-12.

Unicaja Malaga a fost condusă în sfertul doi pe teren propriu de CF Barcelona cu 36-27 însă gazdele au reuşit o revenire formidabilă care le-a adus practic victoria, 19-4 în ultimele minute ale sfertului doi ceea ce a însemnat un 46-40 la pauză şi o victorie clară în final cu 91-75. Marcus Faison a reuşit 15 puncte numai din coşuri de la distanţă pentru Malaga iar evoluţia lui a fost completată de cea a lui Berni Rodriguez, 12 puncte şi cinci pase decisive.

ŢSKA Moscova a dominat total meciul de pe teren propriu cu Maccabi Tel Aviv şi s-a impus la scor, 80-58, după un meci în care ruşii au condus cu 21-6 după primul sfert şi cu 40-22 la pauză. David Andersen, John Holden şi Trajan Longden au fost de neoprit ei reuşind opt coşuri de la distanţă pentru ŢSKA doar în prima repriză, patru dintre ele fiind opera lui Langdon care a încheiat meciul cu 16 puncte.

Panthinaikos Atena a învins şi ea cu acelaşi scor, 80-58, pe Dinamo Moscova după un meci în care Sani Becirovic şi Ramunas Siskauskas au reuşit împreună aproape jumătate din punctele marcate de greci.

Cum partidele din această fază a competiţiei sunt programate a se juca după sistemul cel mai bun din trei meciuri, jocurile cu numărul doi se vor disputa joi pe terenurile formaţiilor care au evoluat în deplasare în prima manşă urmând ca favoritele să aibe posibilitate să rezolve soarta calificării pe teren propriu săptămâna viitoare dacă nu cumva se vor impune şi în deplasare iar atunci nu va mai fi nevoie de un al treilea joc.
 

Citeste mai multe!