EXCLUSIV Victor Piturca: ‘Am probleme!’

Selecţionerul Victor Piţurcă tratează amicalul cu Turcia ca pe un test util, dar şi ca un prilej de revedere pentru tricolori. Acesta este însă îngrijorat de numeroasele absenţe cauzate de accidentări

SportM: Domnule Piţurcă, este pregătită echipa naţională pentru confruntarea cu Turcia?
Victor Piţurcă: Sîntem pregătiţi pentru orice confruntare. Ne revedem după o perioadă destul de lungă, iar acest amical este binevenit în perspectiva partidei cu Belarus.

SportM: Probleme la nivel de lot?
Piţurcă: De parcă ne-ar fi ocolit vreodată problemele. Chiar am început să mă obişnuiesc cu ele, dar mă văd nevoit să spun că am probleme. Am foarte mulţi accidentaţi, jucători pe care îi doream la lot, dar m-am văzut obligat să renunţ la convocare. Asta este situaţia, mergem înainte, iar eu am încredere în toţi jucătorii care vin la naţională.

SportM: De ce Turcia?
Piţurcă: Nu există un motiv anume pentru care am ales amicalul cu Turcia. Este o naţională puternică, turcii sînt jucători tehnici, iar eu îmi doream un joc împotriva unui adversar tare. Am contactat federaţia din Turcia şi am pus la punct acest amical care, cred eu, va fi şi pe placul publicului.

SportM: Ultimul meci împotriva Turciei a fost în urmă cu 12 ani.
Piţurcă: Serios? Chiar nu îmi aminteam că a trecut atît timp. Dar, cum vă spuneam, Turcia reprezintă un partener puternic şi valoros, aşa că pentru noi va fi un test cît se poate de util.

Amicalele lui Piţurcă

Selecţionerul Victor Piţurcă s-a dovedit a fi în cele două mandate un adevărat maestu al partidelor amicale, punînd mare preţ pe rezultatele obţinute. În primul stagiu, din şase partide a pierdut una singură, acasă, cu Israel. Cea de-a doua perioadă a fost mult mai bogată, tehnicianul trecînd în palmares şapte victorii şi doar două înfrîngeri.

Primul mandat:
Norvegia-România 0-0
România-Germania 1-1
România-Estonia 2-0
România-Israel 0-2
România-Belgia 1-0
Cipru-România 2-2

Al doilea mandat:
România-Slovacia 2-2
Coasta de Fildeş-România 2-1
România-Nigeria 3-0
România-Armenia 2-0
România-Slovenia 2-0
Uruguay-România 2-0
România-Irlanda de Nord 2-0
România-Columbia 0-0
România-Cipru 2-0
Spania-România 0-1
România-Moldova 2-0

Sport Magazin numarul 73 | 20-26 august 2007