Te asteptam si pe retelel sociale

Liga II

EXCLUSIV/ Razvan Lucescu: „Nu am spus niciodata ca plec de la Brasov”

Răzvan Lucescu, antrenorul formaţiei din Liga a II-a FC Braşov, a făcut o mică radiografie a echipei de la poalele Tîmpei înainte de stagiul extern de la Valencia. Astfel, Lucescu jr. a declarat care sînt planurile sale pentru viitor cu „stegarii”, dar a depănat şi amintiri din primul mandat la echipa patronată de Ioan Neculaie

SportM: Cum caracterizezi evoluţia echipei din turul de campionat?
Răzvan Lucescu: A fost un tur excelent. Era greu la început să credem că vom putea avea un asemenea tur şi din cauza faptului că era o echipă formată în această vară, cu foarte mulţi jucători noi, 12 la număr, iar omogenitatea în situaţia asta are mult de suferit. A fost greu pînă s-au format relaţiile de joc, să ajungă toţi să se înţeleagă şi să se cunoască foarte bine între ei, dar şi să-şi de seama ce vreau eu de la ei. Poate că vacanţa prelungită şi motivaţia jucătorilor ne-au ajutat foarte mult.

SportM: Care ar fi punctele forte şi punctele slabe ale echipei?
Răzvan Lucescu: Echipa arată bine închegată, ţinînd cont că are un avantaj de 11 puncte faţă de locul doi şi are atacul cel mai bun. Cînd vorbesc de atac nu mă refer la cei doi care joacă în atac, Sburlea şi Hadnagy, ci în general la forţa ofensivă a echipei. În acelaşi timp, este echipa cu cele mai puţine goluri primite, este una foarte echilibrată, cu un joc de construcţie foarte bun, dar şi cu organizare defensivă foarte bună. Această stabilitate este confirmată şi de cele două meciuri din Cupa României.

SportM: Pe final de de campionat vor apărea în primul 11 şi jucătorii care au evoluat mai puţin pentru FC Braşov?
Răzvan Lucescu: Am folosit mulţi jucători în tur, şi asta s-a văzut de la meci la meci, cînd am căutat să schimb, să fac o rotaţie. De fiecare dată cînd intră 3-4 jucători noi, ei vor să arate că se ridică la nivelul celor care au cîştigat meciul anterior. Din punctul acesta de vedere, este foarte important să se vină de pe bancă cu o motivaţie foarte mare. Importante sînt şi schimbările, pentru că sînt momente în care echipa are nevoie de cineva de pe bancă atunci cînd suferă ca joc, din cauza presiunii adversarului, sau are nevoie de cineva care să închidă jocul. Pentru mine e foarte important ca toţi cei care sînt prezenţi să joace, să se antreneze la maximum, asta îmi dă încredere că pot să-i folosesc. Această încredere mi-o cîştigă de la meci la meci. Dacă intră cinci minute, dacă intră un sfert de oră sau o jumătate de oră, trebuie să arate că echipa se poate baza pe ei, şi atunci cu mai mare uşurinţă pot să-i folosesc.

SportM: Poţi oferi un exemplu?
Răzvan Lucescu: Desigur, Marian Constantinescu venea după toată vara în care el a fost accidentat şi a prins un moment cînd Voicu a fost eliminat pe Cotroceni. Meciul următor jucam cu CS Otopeni şi a intrat, cu toate că am avut o strîngere de inimă, el nu evoluase în meciurile amicale, nu se pregătise la acelaşi nivel. A avut o determinare totală şi a jucat perfect, asta mi-a arătat că eu pot avea încredere oricînd în el. După aceea, mi-a confirmat la meciul cu Oţelul Galaţi, cînd Voicu s-a accidentat cu două zile înainte de meci şi a trebuit să-i ia locul lui în echipă, cînd a fost unul din cei mai buni jucători de pe teren.

SportM: Ce se întîmplă cu Gheju? A fost doi ani la rînd golgheterul ligii secunde, iar la Braşov nu prinde mai deloc prima echipa”¦
Răzvan Lucescu: Este o situaţie care se întîlneşte la jucătorii de fotbal, este riscul meseriei. Eu sînt foarte mulţumit de el, Sorin este un jucător foarte serios, de aceea a şi rămas cu noi în iarna aceasta. A dat peste cei doi, Sburlea şi Hadnagy, într-o formă deosebită, care au jucat foarte bine, dar şi Dedu a crescut foarte mult. Şansele lui au fost mai mici, dar a şi intrat de două ori bine: o dată la Bacău, cînd a contribuit la 4-2 la obţinerea penalty-ului de 5-2, şi după aceea la meciul cu Concordia Chiajna, la 3-0, cînd a centrat perfect în fata careului pentru Sburlea, care a făcut 4-0. După aceea, a intrat puţin mai neinspirat în meciul cu CSM Focşani, cînd l-am schimbat la pauză, şi în meciul cu Prefab Modelu. Din păcate, nu pot juca chiar toţi.

SportM: Mai este nevoie şi de alţi jucători în afară de Fabinho şi Măldăraşanu?
Răzvan Lucescu: Nu, poate doar în condiţiile în care să vină un jucător peste valoarea lotului, care să aducă un plus echipei. Eu am spus şi la sfîrşitul turului că noi nu sîntem în situaţia de a avea nevoie de jucători, pentru că toţi cei care au fost prezenţi au contribuit la nişte succese destul de importante, pe care nu ştiu cîţi le sperau la începutul campionatului. Pe Fabinho l-am urmărit şi am sesizat că e un jucător care poate fi de mare folos. Măldărăşanu are o experienţă uriaşă şi poate transmite încredere celorlalţi mai tineri din lot.

SportM: Aveţi planuri pe termen lung cu FC Braşov?
Răzvan Lucescu: Să lămuresc un lucru, eu nu am spus niciodată că plec de la FC Braşov, dacă au fost subiecte de presă, este o altă problemă. Eu am declarat că am venit la Braşov să facem treabă, că avem un proiect pe termen lung, că îmi doresc foarte mult ca Braşovul să fie în Liga I şi ne vom lupta şi vom ajunge să fim o forţă în Liga I. Am spus şi nu m-am ascuns că am nevoie de timp ca să construim o echipă care să promoveze, am venit şi trebuie să promovăm.

SportM: Cum comentezi prezenţa redusă a publicului la meciurile lui FC Braşov?
Răzvan Lucescu: Pe mine nu mă afectează, nu mă deranjează pentru că îmi dau seama că au fost ani de decepţie. Probabil cei trei ani de insuccese, anul retrogradării şi cei doi în care s-a ratat promovarea să contribuie la numărul redus de spectatori. Un alt factor poate fi şi ora matinală, 11:00. De exemplu, la meciul cu Bistriţa din Cupă, cînd am jucat după-amiază, au fost peste 5.000 de spectatori şi eram la început. Chiar şi mergînd prin oraş am văzut un interes foarte important din partea tuturor braşovenilor, chiar şi de la cei mai în vîrstă, oameni de peste 60-70 de ani.

SportM: Cum a fost trecerea de la Cupa UEFA la Liga a II-a?
Răzvan Lucescu: Pentru mine, toate meciurile au fost trăite la fel. Sigur, în Cupa UEFA simţi atmosfera cu două zile înainte, tot ceea ce înconjoară acel meci, deplasarea, modul în care pregăteşti jocul, cum ai studiat adversarul, toate aceste lucruri implică mai multă muncă.

SportM: Cum ai ajuns pentru prima dată la FC Braşov?
Răzvan Lucescu: Îmi aduc aminte că au fost purtate negocieri cu FC Bihor, după aceea au fost cu Poli Iaşi. Oferta Braşovului venise la începutul lunii februarie, m-a chemat domnul Neculaie la nişte discuţii şi asta a fost tot.

SportM: Ce diferenţe erau atunci la Braşov faţă de cele de acum?
Răzvan Lucescu: Şi atunci, şi acum atmosfera a fost una foarte bună, acum condiţiile pentru nivelul Ligii a II-a sînt chiar excelente, sînt chiar de Liga I. Eu m-am simţit foarte bine şi atunci, la fel cum mă simt şi acum, îmi este greu să fac o comparaţie, ce pot spune este că acum ne dorim mai mult, avem pretenţii şi vrem foarte tare să reuşim.

SportM: Ce poţi să ne spui despre viitorul stadion al Steagului?
Răzvan Lucescu: Eu am înţeles că Primăria Braşov şi domnul Ioan Neculaie s-au asociat pentru a construi noua arenă, care va fi modernă, ceva ce nu va mai avea nimeni din România.

           

Continuarea in numarul 96
(5-11 februarie 2008)
Sport Magazin

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: