EXCLUSIV/ Rapid – Timisoara, final de prietenie

0
190

Prietena in timp cu echipa din Giulesti, Poli va dezgropa securea razboiului in finala Cupei. O eventuala participare a “violetilor” in competitiile europene ii poate asigura in continuare viitorul pe banca tehnica lui Vali Velcea, insa alaturi de Dushan Uhrin.

Euro-Poli a dezamagit si in acest sezon. Visul lui Marian Iancu de a lupta de la egal la egal cu “Capitala”, cel putin in materie de performante, s-a spulberat inainte de a prinde contururile realitatii. Patronul a incercat toate variantele posibile in dorinta de a transforma clubul intr-unul cu adevarat occidental, dar a contabilizat esec dupa esec, cel putin in materie de rezultate. “Este in primul rind vina mea, pe care mi-o asum. Nu am reusit sa asigur o stabilitate pe banca tehnica a echipei. in plus, multi jucatori m-au dezamagit si mi-au demonstrat ca nu au ce cauta la Poli. Din vara, voi face curatenie”, a declarat Marian Iancu.

Metamorfoza
Chinuit in campionat, jocul lui Poli a avut alte aspecte in Cupa Romaniei. Banatenii au urcat treapta cu treapta si s-au trezit in finala. Iar finala o vor juca impotriva Rapidului, dar la Timisoara, in fata unui public cald. Prieteni cu giulestenii, jucatorii si suporterii timisoreni vor dezgropa securea razboiului in dorinta de a prinde trenul pentru Europa. “Chiar daca, teoretic, mai speram la locul patru, pentru noi cel mai important ramine meciul din finala Cupei cu Rapid. Acel meci ne poate asigura locul pentru Europa”, sustine Andrei Cristea.

Nu vrea sa plece
Ajuns antrenor interimar pe banca lui Poli, fostul jucator Vali Velcea constientizeaza ca postul sau va fi preluat in vara de catre Dushan Uhrin. Totusi, actualul tehnician refuza sa paraseasca echipa sa de suflet. “stiu ca strategia de viitor a clubului este deja facuta. stiu si ca pe banca tehnica va fi instalat Dushan Uhrin. Sint insa mult prea legat sufleteste de Poli ca sa plec de aici. Indiferent de ce decizie se va lua, eu ramin”, a afimat Velcea. Actualul antrenor a primit asigurari din partea conducerii ca, in cazul in care va cistiga finala, va fi pastrat linga echipa.

Schimbare de post
Cea mai reusita lovitura a timisorenilor din intersezon a reprezentat-o aducerea internationalului armean Karamian. Acesta s-a integrat perfect in angrenajul echipei, evoluind pe banda stinga a terenului, la fel cum o facea la Rapid. Karamian s-a declarat multumit de faptul ca, spre deosebire de perioada din Giulesti, la Poli joaca mai avansat si, in afara centrarilor, a fost indemnat de antrenori sa suteze des la poarta si este desemnat sa execute loviturile libere.

Caruselul antrenorilor
Pe banca tehnica a lui Poli a fost o instabilitate iesita din comun, de aici rezultind si o inconstanta in jocul echipei, fiecare tehnician venind cu ideile si strategia proprii. Dupa ce a esuat in tentativa de a-l aduce pe Razvan Lucescu, Iancu l-a instalat la cirma echipei pe Sorin Cirtu, insa acesta a fost debarcat dupa infringerea din etapa cu numarul 12 de la Tirgu Jiu. Friiele au fost preluate de Alin Artimon, dar si acesta a rezistat doar pret de zece etape, raminind insa cu amintirea unui egal smuls lui Dinamo cu echipa de juniori. O runda echipa a fost condusa de Iosif Rotariu, pentru ca apoi sa vina rindul lui Vali Velcea.

Continuarea in Sport Magazin – powered by kicker – numarul 64 (din 16 mai)