EXCLUSIV/ Merry Christmas from Chicago!

Frigul a pus stăpânire pe Chicago. Temperatura coboară până la -15 ºC şi când bate şi vântul e chiar înfiorător de frig. Nimic nou pentru cei care trăiesc aici. Asta înseamnă că se apropie sărbătorile. De altfel nu se poate ca acest lucru să treacă neobservat deoarece străzile sunt pline de decoraţiuni şi la fi ecare colţ găseşti câte un “Moş Crăciun” care strânge bani pentru cei nevoiaşi. Magazinele se întrec în a face reduceri substanţiale, reduceri adevărate nu ca cele pe care le întâlnim în mall-urile de pe la noi.

Sportul e o sărbătoare

Dragostea faţă de echipele favorite nu este uitată în această perioadă de cei care îndrăgesc sportul. Asta înseamnă cam toată lumea, pentru că rar ai şansa să dai peste cineva care să îţi spună că nu este interesat de sport. Duminică, 13 decembrie, a fost zi de sărbătoare în “Windy City”. Chicago Bears au primit vizita celor de la Green Bay Packers în NFL. Aceasta este cea mai mare rivalitate din NFL iar jocul cu pricina a însemnat întâlnirea cu numărul 179 între cele două cluburi.

Să nu creadă cineva că rivalitate înseamnă ceea ce vedem în Europa pe stadioanele de fotbal. Rivalitatea e pe teren, în sufl etele fanilor, dar lumea stă în tribune fără garduri de protecţie sau stewarzi. Practic fanii “brânzarilor”, aşa cum sunt alintaţi cei din Wisconsin, au stat printre suporterii “urşilor”, fără ca măcar un incident să apară. Atmosfera a fost superbă, 61.500 de oameni bucurându-se de un spectacol deosebit. Green Bay a condus cu 13-0, după un touchdown reuşit în urma unei alergări de 63 de yarzi a lui Ryan Grant, la prima acţiune ofensivă pentru Packers, şi două transformări ale lui Mason Crosby. Apoi Bears au preluat conducerea după două pase de touchdown marca Jay Cutler către Knox şi Aromashodu, însă tot Jay Cutler, quarter back-ul transferat în vară de la Denver Broncos, avea să îşi îngroape echipa cu o nouă intercepţie aruncată în ultimele minute de la linia proprie de 20 de yarzi. În cele din urmă acelaşi running back, Grant, a adus victoria pentru “brânzari” care s-au impus cu 21-14.

Blackhawks au readus bucuria

Dacă pe “Soldier Field” lucrurile nu au mers bine pentru fanii din Chicago, la “United Center” Crăciunul a venit mai devreme. Blackhawks s-au impus în NHL cu un incredibil 4-0 în faţa celor de la Tampa Bay Lightning. S-a dansat şi s-a cântat de patru ori “Chelsea Dagger”, piesa interpretată de “The Fratellis”, care răsună după fiecare gol marcat de Hawks, iar fanii, printre care şi subsemnatul, au avut ocazia să vadă un gol uluitor izbutit de Marian Hossa, slovacul transferat în vară de la Detroit Red Wings, care a preluat pucul cu mănuşa undeva la nivelul capului după care l-a trimis cu crosa în poartă din voleu. Superb! Fanii au primit astfel cel mai frumos cadou de la Moş Crăciun al hocheiului.

The Bad Santa

În NBA “bătrânelul” de la Polul Nord nu a mai găsit nimic pentru echipa lui Vinny Del Negro. Campionii Los Angeles Lakers au sosit în “Chi Town” iar Kobe Bryant a fost “The Bad Santa”. Cel mai bun baschetbalist al lumii le-a predat o lecţie “taurilor”, marcând 42 de puncte, cea mai bună performanţă a sezonului, cu un deget fracturat la mâna dreaptă! Kobe a înscris 20 de puncte în primul sfert! În cele din urmă Lakers s-au impus cu 96-87 deşi Bulls au avut şi 10 puncte avantaj la un moment dat. Derrick Rose şi compania s-au dovedit a fi prea mici pentru “The Black Mamba”, Pau Gasol, Lamar Odom şi ceilalţi.

În vestiar s-a aşteptat aproximativ o oră până când a ieşit Kobe de la duş iar în acel moment s-a făcut grămadă în jurul său, un lucru pe care nu l-am văzut în jurul vedetelor de la Celtics atunci când Boston a evoluat la “United Center”. Bryant a răspuns tuturor iar în cele din urmă nu a uitat să le ureze celor prezenţi “Happy Holidays!” Diferenţa dintre noi şi el? În timp ce noi ne vom delecta cu tradiţionalele sarmale, Kobe va primi vizita lui LeBron James, Shaquille O’Neal şi Cleveland Cavaliers la “Staples Center”, în meciul de Crăciun.

Stiri recente

România a urcat pe locul 43 în clasamentul FIFA, după calificarea la Euro 2024

Naţionala de fotbal a României a urcat cinci poziţii şi se află pe locul 43 în clasamentul FIFA dat...