Te asteptam si pe retelel sociale

Nationala

EXCLUSIV/ LAURENTIU ROSU: ”Daca voi avea oferte din Romania, nu voi spune nu!”

Am scăpat de retrogradare şi simt o imensă uşurare. Nu aş putea spune că a fost
cel mai tensionat moment al carierei mele sportive, dar am avut nişte emoţii! Trebuie
să recunosc că noi nu am jucat bine în ultimul meci, dar am avut norocul de partea noastră.

Pe de altă parte, am crezut în Mallorca, fiindcă prestase bine în ultima perioadă, bătuse Barcelona, şi mă aşteptam să nu lase garda jos, mai ales că trăgeau pentru Cupa UEFA. Nu eram totuşi sigur că se va impune, deoarece Zaragoza trebuia să cîştige, era singura ei şansă. Amînarea cu o oră a partidei fost un pic deranjantă, fiindcă ne pregătisem de meci, şi aflăm că la Mallorca plouă, iar Zaragoza chiar a cerut să se joace a doua zi. Dar, pînă la urmă, de ce ţi-e frică nu scapi, şi au păţit-o.

Din fericire, Mallorca are un stadion modern, de şapte-opt ani, cu drenaj bun, şi în jumătate de oră dispăruseră băltoacele. Eu nu mi-am dat seama că a egalat Zaragoza, pentru că suporterii noştri se bucurau doar cînd înscria Mallorca, nu şi Zaragoza, ca să nu se sperie nu ne-au zis. Abia cînd mă încălzeam, şi i-am auzit, am întrebat cît e scorul şi am aflat că e 2-1, nu ştiam că dăduse gol Zaragoza.

Totuşi, deşi ne-am salvat, eu 100% voi pleca de la Recreativo. Am avut trei ani foarte buni, dar în vară m-am accidentat şi mi-am revenit cînd mi-am revenit. Ciclul meu aici s-a terminat, trebuie să caut altă provocare. M-am obişnuit în Spania, normal că aici aş vrea să joc, dar dacă voi avea o ofertă bună, nu voi spune nu nici altor ţări, inclusiv România.

Mă bucur că a promovat Numancia, fosta mea echipă. Au un lot bun, şi cred că au demonstrat-o, în pofida scepticilor. Eu am avut norocul să sărbătoresc o promovare acolo, în Plaza Mayor, la Soria, ştiu cum e, dar şi una cu Recreativo. Aceasta cu Recreativo a fost superbă. Sudicii sînt mai înflăcăraţi ca nordicii, în Spania. Mi-ar plăcea să revin la Numancia, cunosc echipa, oamenii de acolo şi m-aş integra cu uşurinţă.

Am pierdut şi Euro, mare ghinion. La fel ca în 98, la lotul de tineret, tot cu nea Piţi
antrenor, cînd jucasem toate meciurile din preliminarii şi mi-am rupt mîna cu Bastia
în noiembrie. Am revenit în mai şi am ratat campionatul. Acum, la fel, am evoluat în
preliminarii şi iar nu joc. Ä‚sta e ghinionul meu!

Citeste mai multe!