EXCLUSIV Ioan Horoba: Sa ingropam Bucurestiul!

0
113

Este dorinţa şi obiectivul fixat de Gloria Bistriţa pentru noul an şi transmis prin vocea directorului sportiv, Ioan Horoba, aflat în Turcia, unde definitiva toate amănuntele legate de cantonamentul echipei

SportM: Domnule Horoba, s-au rezolvat problemele legate de cantonament la Gloria?
Ioan Horoba: Cred că este cam mult spus “probleme”. A fost vorba doar despre nişte calcule financiare care trebuiau făcute. Acum totul este în regulă.

SportM: Mai concret, ce înseamnă în regulă?
Horoba: În sensul că, în acest moment, mă aflu în Turcia, unde am rezolvat problemele legate de cantonamentul echipei. Ba chiar pot spune că lucrez în “echipă”, avînd în vedere că sînt împreună cu cei de la Forex Braşov, care se vor pregăti în acelaşi loc cu noi şi cu care aproape sigur vom disputa un meci amical.

SportM: Ştiţi cum e vremea în ţară?
Horoba: Mi-au comunicat cei de acasă. Mă bucură că a nins foarte mult în Bucureşti, pentru că, dacă e acoperit de zăpadă, sînt convins că se va mai primeni, iar primăvara îl va găsi mai curat din toate punctele de vedere.

SportM: De ce aţi ales Turcia?
Horoba: Aici venim de cinci ani. Sînt condiţii excelente, incomparabil cu ceea ce găsim în ţară. Vremea a fost mai mereu propice şi am găsit adversari mulţi, evitînd astfel perioade moarte. Nu în ultimul rînd, preţurile de aici sînt foarte accesibile, sub ceea ce găsim în staţiunile din România.

SportM: Ce transferuri pregăteşte Gloria în această iarnă?
Horoba: Este o problemă care priveşte strict staff-ul tehnic şi, mai precis, pe Neluţu Sabău. Noi, cei din administrativ, vedem despre cine-i vorba şi, dacă bugetul ne permite, demarăm tratativele.

SportM: Înseamnă că nu se pune problema unei despărţiri de Sabău?
Horoba: Nici nu s-a pus vreodată. Sabău are un contract ferm şi un cuvînt dat domnului Pădureanu. Se simte bine la Bistriţa, a avut rezultate şi şi-a fixat obiective. Pentru ce să vorbim de o despărţire?

SportM: Apropo de capitolul despărţiri, se vorbeşte de o plecare a lui Laszlo Sepsi la Benfica Lisabona.
Horoba: Dacă aţi început cu “se vorbeşte”… Sepsi este un jucător valoros şi este firesc ca echipe puternice să se intereseze de el. Dar, de aici şi pînă la un transfer, credeţi-mă, este cale lungă. Cert e că pe adresa clubului nu a venit nici o ofertă.

SportM: Ce şi-a propus Gloria pentru noul an?
Horoba: Exact ce şi-a propus şi Baba Iarna.

SportM: Adică?
Horoba: E simplu. Să îngropăm Bucureştiul!

Sport Magazin numarul 92 (8 – 14 ianuarie 2008)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here