EXCLUSIV: Interviu Viorel Frunza

0
125

Printre protagoniştii celei mai recente faze a preliminariilor Euro 2008 s-a numărat şi atacantul Ceahlăului, moldoveanul Viorel Frunză (foto), care a marcat Turciei un gol ce poate lăsa “Semiluna” acasă, pentru ca apoi să bifeze o dublă pe terenul Maltei

SportM: Viorel, trei goluri în două meciuri internaţionale. Care e secretul?
Frunză: Nu e vorba despre un secret special, la mijloc sînt doar munca şi multă pasiune pentru ceea ce fac. Bineînţeles, şi sprijinul coechipierilor, ca vîrf depind şi de pasele lor. Sînt bucuros, nu mai marcasem de mult timp. Aceste goluri au venit cum nu se putea mai bine. Anul trecut marcam în campionat şi nu punctam la selecţionată, acum marchez la naţională, dar nu prea am înscris la club. Sper să echilibrez raportul şi să marchez meci de meci pentru Ceahlăul.

SportM: S-ar zice că traversezi cea mai bună perioadă a carierei.
Frunză: La nivelul echipei naţionale, aşa este. E un moment memorabil, pe care încerc să îl trăiesc la intensitate maximă. Sper să îmi dea un impuls şi în activitatea de la formaţia de club. Trebuie să îmi păstrez concentrarea şi să trag şi mai tare la antrenamente. Doar aşa vin golurile, cu multă pregătire.

SportM: Ce a scris presa de la Chişinău după reuşitele tale?
Frunză: Toată lumea a fost foarte bucuroasă, chiar încîntată, aş putea spune. Pentru oameni şi pentru mass-media contează enorm aceste rezultate. Sîntem o ţară mică, o naţională mică, dar cu Turcia şi Malta am dovedit că avem valoarea noastră. Victoria din Bosnia, egalul cu Turcia şi succesul din Malta dovedesc că ascensiunea Moldovei nu e o întîmplare.

SportM: La un moment dat ai avut unele probleme la Ceahlăul, fi ind exclus din lot. Despre ce a fost vorba?
Frunză: Au fost mici neînţelegeri, din cauza roşului luat la Constanţa, şi pentru că, fără voia mea, am întîrziat la antrenamente. Din fericire totul s-a rezolvat, pentru că sîntem oameni adevăraţi. Şi clubul are nevoie de mine, şi eu am nevoie de club, care mă propulsează la naţională.

SportM: Lumea se întreabă de ce nu te-ai adaptat la CFR Cluj.
Frunză: Lipsă de şansă! Clujul şi-a luat în vară două vîrfuri şi eu nu mai prindeam lotul. Dacă nu jucam la club, ratam şi selecţionata, aşa că am convenit cu domnul Mureşan să fiu cedat un an la Piatra Neamţ.

SportM: Dacă vei fi solicitat din nou la CFR, te vei întoarce?
Frunză: Eu am trei ani de contract cu Clujul, aşa că sînt obligat să revin. Totuşi, preferabil ar fi să activez la o grupare care să-mi dea şanse să joc.

SportM: Naţionala României tocmai s-a calificat la Euro. Moldova cînd sparge gheaţa?
Frunză: Poate în viitoarele preliminarii! După meciul cu Turcia am urmărit imediat confruntarea voastră cu Olanda şi m-am bucurat mult pentru România. După opt ani, meritaţi această performanţă! Cît despre noi, moldovenii, sperăm să confi rmăm prestaţiile bune în campania pentru Mondiale! Ar fi superb ca România şi Moldova să se califice împreună la Cupa Mondială din 2010.

Continuarea in numarul 82 al Sport Magazin (22 – 28 octombrie 2007)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here