EXCLUSIV: Interviu Octavian Grigore

Un start ezitant de sezon pentru trupa din Cartierul de Est al Ploiestiului. Chiar si asa, promovarea se va juca pîna în ultima etapa, iar Octavian Grigore (foto), antrenorul „lupilor galbeni”, spune ca echipa sa este condamnata sa promoveze în primul esalon. Mai mult, fosta glorie a gruparii galben-albastre mizeaza pe revenirea jucatorilor accidenta i, dar si pe portarul Denis Solovyiev, care da multa încredere coechipierilor sai

SportM: Un început destul de nesigur pentru Petrolul. Au fost meciuri bune acasa, dar si esecuri usturatoare afara, mai ales cel în fa a celor de la Chiajna. Cum se vede de pe banca jocul Petrolului?
Octavian Grigore: Într-adevar, nu am început tocmai bine, primele etape nu au fost nici concludente si nici nu ne dau prea multe speran e, dar exista circumstan e atenuante. Am avut in rmeria plina, mi-au lipsit Marinescu, Sagna, Ghi a, Dumitru, adica jucatori de baza, si am fost nevoit sa schimb în permanen a echipa si, evident, partitura tactica. Pe de alta parte, nici „poarta” nu m-a ajutat. Nici Panaite, si nici Ionescu nu au dat siguran a apararii, au fost multe goluri de portar.

SportM: Reprezinta revenirea lui Marinescu un plus la mijlocul terenului?
O.G: Marinescu este unul dintre cei mai buni jucatori pe care îi am în lot, un jucator exponen ial, care poate face diferen a. În plus, revenirea celorlal i accidenta i va schimba radical ecua ia jocului. Cu atît mai mult cu cît am achizi ionat un portar cu experien a, care pîna acum a convins. Lucrurile se vor schimba de acum înainte, pot sa va garantez.

SportM: Unde se va decide promovarea?
O.G: Evident în meciurile cu principalele contracandidate la un loc în primul esalon, ma gîndesc la Progresul Bucuresti, Sportul Studen esc, FC Brasov, dar si Bacaul. În plus, va mai conta în ecua ia acestui campionat si Concordia Chiajna, care, chiar daca nu se bate la promovare, este un adversar incomod, care nu- tiiarta greselile. Noi am pierdut acolo pe niste erori de arbitraj, dar chiar si asa ei au aratat ca au valoare.

SportM: Ramîne promovarea obiectivul Petrolului sau o lua i pas cu pas si construi i mai întîi o echipa competitiva?
O.G: Ambele. Trebuie sa construiesc o echipa cu rela ii de joc omogene, încerc sa gasesc cele mai bune solu ii, însa, în acelasi timp, ne batem si la promovare. Este clar ca nu avem sanse sa promovam fara o echipa în adevaratul sens al cuvîntului. Vom vedea ce va pîna la sfîrsit, campionatul este lung, mai este foarte mult de jucat.

SportM: A i sim it ca cei din conducere va dau peste mîna, ca nu va ajuta cu transferurile? A fost plecarea „cu cîntec” a lui Hadnagy, apoi situa ia neclara a portarului Bogdan Miron. În aceste condi ii, pute i a rma ca ave i la dispozi ie lotul dorit?
O.G: Hadnagy a plecat înainte ca eu sa preiau echipa, deci nu pot comenta acest aspect. Cu Miron a fost altceva. Este adevarat ca în vara s-a vorbit despre o revenire a lui la Petrolul, doar ca a refuzat sa semneze un contract de lunga durata. Petrolul nu îsi poate permite, cel pu in în acest moment, sa achizi ioneze jucatori pentru sase luni. Solovyiev ne da în schimb stabilitate. În vara avem dreptul de a-l cumpara, iar el este de acord sa semneze o în elegere pe trei ani.

SportM: Petrolul joaca teoretic toate meciurile în deplasare. Mai nou, nici vechiul cantonament nu mai poate folosit. În ce masura este afectata echipa?
O.G: Va da i seama ca nu ne este usor. Am fost izgoni i din Ploiesti de oameni care uita ca pîna la urma Petrolul este echipa orasului. Pentru jucatori este foarte greu si foarte obositor. În cantonamentul de la Crîngul lui Bot s-au format genera ii întregi de jucatori. Am ploiesteni în echipa, jucatori care sînt frustra i ca trebuie sa joace la Moreni, într-un oras strain, cînd simbolul Petrolului este arena „Ilie Oana”. Nici eu si nici jucatorii nu în elegem ce se întîmpla si de ce Primaria încearca sa alunge echipa de tradi ie a Ploiestiului.

Sport Magazin numarul 79 (01 – 07 octombrie 2007)

Stiri recente

Ana Bogdan va participa la JO de la Paris

Ana Bogdan a spus într-un mesaj pe Instagram, că va participa la Jocurile Olmpice de la Paris, astfel că...