EXCLUSIV/ Interviu Cătălin Cazacu: „Sentimentul pe care îl am cand trec linia de sosire primul creează dependenţă”

Într-un interviu acordat revistei Sport Magazin, pilotul Cătălin Cazacu povesteşte despre culisele motociclismului, despre visele şi pasiunile lui.

SPORT MAGAZIN: Cum a fost finala RoSBK, te aşteptai să câştigi? Ai întâmpinat dificultăţi pe pistă?
CĂTĂLIN CAZACU: A fost cursa perfectă pentru noi de la început până la sfârşit. Deşi am avut ca scop iniţial acumularea celor 5 puncte de care aveam nevoie (minim locul 10), mi-am dorit să închei sezonul cu o victorie. În afara emoţiilor pe care le-am avut din cauza faptului că în ultimul timp am întâmpinat probleme tehnice, totul a mers perfect. Mi-am asigurat prima poziţie în grilă la calificări, iar in cursă, chiar dacă staff-ul tehnic m-a sfătuit să nu forţez, mi-am asigurat victoria în ultima tură.

SPORT MAGAZIN: Cum te-ai apucat de motociclism, la ce vârstă şi care a fost prima motocicletă pe care ai condus-o?
CĂTĂLIN CAZACU: La vârsta de 7 ani am fost descoperit de un antrenor care m-a luat şi a investit în mine, iar prima motocicletă a fost vestita Mobra 🙂

SPORT MAGAZIN: Ce anume te motivează în carieră ?
CĂTĂLIN CAZACU: Sentimentul pe care îl am de fiecare dată cand trec linia de sosire primul creează dependenţă 🙂

SPORT MAGAZIN: Care a fost cea mai dificilă cursă de până acum?
CĂTĂLIN CAZACU: Fiecare cursă are ceva frumos, însă cea mai dificilă cursă este întotdeauna următoarea 🙂

SPORT MAGAZIN: În România nu prea ai unde să te pregăteşti foarte mult în acest sport, însă tu ai reuşit să obţii nişte rezultate remarcabile. Unde şi cum anume te pregăteşti pentru competiţii?
CĂTĂLIN CAZACU: Din păcate, singurele dăţi când mă pot antrena sunt sesiunile de antrenamente şi calificări premergătoare fiecărei curse. De altfel, singura pregătire pe care o pot face în ţară este cea fizică.

SPORT MAGAZIN:
Ai fost în atenţia presei nu numai pentru reuşitele tale, dar şi pentru „cancan-urile” din viaţa personală. Cum te-a afectat acest lucru şi cum ai reuşit să te adaptezi la „jungla” media din România?
CĂTĂLIN CAZACU: Dacă la început am pus la suflet, în momentul în cand mi-am dat seama că sunt lucruri normale care vin o dată cu “gloria sportivă”, am învăţat şi acest joc şi pot spune că nu mă mai poate afecta nimic şi chiar îmi face plăcere să mă distrez în această “junglă” 🙂

SPORT MAGAZIN: Care este cel mai mare vis al tău?
CĂTĂLIN CAZACU: Să mă pot întoarce în Campionatul Mondial… lucru care momentan este condiţionat doar de factorul material.

SPORT MAGAZIN: Practici sau urmăreşti, din pasiune, şi alte sporturi?
CĂTĂLIN CAZACU: Practic de 12 ani kick boxing, sport care mă ajută atât în pregătirea fizică, cât şi cea psihică pentru întreceri.

SPORT MAGAZIN: Cum te relaxezi după un antrenament sau o competiţie dificilă?
CĂTĂLIN CAZACU: Am locul meu de liniste şi se numeşte “Un colt de rai”. Este casa mea de pe malul Dunării, loc unde sărbătoresc fiecare victorie alături de prietenii mei.

SPORT MAGAZIN: Un mesaj pentru cititorii Sport Magazin.
CĂTĂLIN CAZACU: Faceţi fiecare zi să conteze! 🙂

Stiri recente

Chapeau bas, fetelor!

Chapeau bas, fetelor! - Editorial de Cristi Mîndru La tragerea la sorti de la ,,Tiriac Open” de ieri am incheiat...