EXCLUSIV Cristina Neagu: Vreau sa castig Cupa Cupelor cu Rulmentul

0
150

La 19 ani, Cristina Neagu (foto) este cea mai tînără componentă a echipei naţionale de handbal feminin a României, clasată pe locul 4 la ultimul campionat mondial. Jucătoarea braşoveană este singura care a avut şansa de a lucra, într-o perioadă foarte scurtă, atît cu Mariana Tîrcă, la Rulmentul Braşov, cît şi cu Gheorghe Tadici, la echipa naţională. Cei doi antrenori rivali se vor înfrunta la nivel de echipe de club în etapa a XII-a a Ligii Naţionale de handbal, într-un meci de care depinde, în mare parte, soarta titlului

SportM: Cristina, cum ţi-ai petrecut sărbătorile?
Cristina Neagu: De Crăciun acasă, am stat cu părinţii. Apoi m-am întors la Braşov, pe 26 am început antrenamentele, pentru că pe 3 ianuarie venea meciul cu HCM Baia Mare. Revelionul, în schimb, l-am petrecut la Braşov, cu restul echipei. Am organizat o petrecere într-un bar de noapte, la care a participat mai toata lumea din club.

SportM: După sărbători, începe din nou munca. Cel mai important este meciul din etapa a XII-a. Cum vezi derby-ul cu Oltchim, de pe teren propriu?
Cristina Neagu: Ce să spun? O să fie greu, foarte greu chiar. În final, bătălia pentru titlu se dă între noi şi Oltchim, iar meciul ăsta contează enorm. Nu ştiu dacă alte echipe se pot băga între noi şi Oltchim în acest sezon. Înfruntarea pentru titlu sînt sigură că va fi pînă în ultima etapă. Totul depinde foarte mult, poate decisiv, de meciul direct de la Braşov.

SportM: Poate Rulmentul să profite de o eventuală oboseală a Oltchimului?
Cristina Neagu: Jucătoarele lor au fost angrenate în ultimul an în mai multe competiţii, atît la nivel de echipă naţională, cît şi la nivel de club. Starea lor o să se vadă la momentul meciului, nu putem şi nici nu trebuie să ne dăm cu presupusul dinainte. Oricum, contează într-adevăr şi faptul că titularele Oltchimului sînt cam aceleaşi ca la echipa naţională şi că ele au jucat aproape încontinuu atîta vreme.

SportM: Dar crezi că, din punct de vedere sportiv, este posibil să fii la fel de proaspată şi după ce ai disputat atîtea jocuri?
Cristina Neagu: Sincer? Nu cred. Pentru că ele şi anul trecut l-au avut încărcat. Iar în vară au fost în pregătire cu lotul şi au avut meciuri amicale, apoi a început Liga Campionilor, acum a fost şi campionatul mondial. Se acumulează o anumită stare de oboseală, de care nu poţi să treci aşa, pur şi simplu, printr-o simplă recuperare. Cred că ele o să fie destul de obosite. Dar asta nu înseamnă că meciul va fi cu ceva mai uşor. Se va juca pe teren pînă în ultimul minut.

SportM: Lucrezi cu Mariana Tîrcă la Rulmentul. Ai lucrat şi cu Gheorghe Tadici la echipa naţională. Ce ne poţi spune despre ei? Ai putea să îi compari?
Cristina Neagu: Cred că sînt destul de diferiţi. La meci este normal să mai ţipe antrenorul la tine. Mai toţi antrenorii fac la fel, pentru că într-un meci sînt momente şi momente, şi cîteodată trebuie să ţi se facă observaţie. Ambii sînt severi pe teren şi au aşteptări mari de la jucătoarele lor. Nu vreau să îi compar. Nu aş vrea să răspund la o asemenea întrebare, pentru că nu vreau să par totuşi subiectivă. Oricum, ce pot spune este că la amîndoi antrenamentul este antrenament, distracţia este distracţie. Şi, pînă la urmă, aşa este şi corect. Un antrenor bun trebuie să fie sever. Dar sever din ce punct de vedere? Să nu te lase de capul tău cînd nu este bine ce faci.

SportM: Ce meciuri grele mai vezi pentru Rulmentul şi pentru Oltchim, în afara celui direct dintre cele două?
Cristina Neagu: Sînt cîteva echipe care pot fi imprevizibile. Poate Clujul, poate Tomis Constanţa. Cert este că, din cîte am observat eu, faţă de meciurile contra Oltchimului, mai toate echipele se mobilizează mai bine cu Rulmentul, în speranţa că pot face un rezultat bun. Dar nu cred că în momentul de faţă mai există vreuna într-atît de bine pusă la punct încît să intre în lupta pentru titlu.

SportM: Ai contract cu Rulmentul pînă în 2010. Care sînt obiectivele tale?
Cristina Neagu: Ha! Îmi doresc multe, dar mai trebuie să şi putem. Pot să spun că aş vrea să cîştig Cupa Cupelor anul ăsta şi campionatul, apoi să particip în Liga Campionilor cu Rulmentul. Îmi doresc de toate, vă daţi seama. Dar vorbele sînt de prisos dacă nu le susţinem şi cu fapte. Avem capacitatea de a juca foarte bine, rămîne să o mai şi demonstrăm în teren. Eu mă simt bine la Braşov şi cred că putem face o treabă bună aici.

Mihaela Pârghel, Cosmin Şerban

Integral in Sport Magazin numarul 92 (8 – 14 ianuarie 2008)


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here