EXCLUSIV Andrei Prepelita / Tata si fiu

Aşchia nu sare departe de trunchi este un vechi proverb românesc. Acesta este valabil şi în cazul mijlocaşului piteştean Andrei Prepeliţă, care călcat pe urmele tatălui său, Constantin. Îndrăgostit de mic fotbal, internaţionalul de tineret este unul dintre cei mai talentaţi şi promiţători fotbalişti români ai ultimilor ani. Noul căpitan al lui FC Argeş recunoaşte că vrea să ajungă la o echipă de top din Capitală, dar abia în vară, după ce va evita retrogradarea cu formaţia din Trivale, şi vorbeşte despre încrederea pe care i-a acordat-o Dorinel Munteanu

“Visul meu a fost să am băiat şi să joace fotbal, iar Andrei a iubit mingea de mic, pur şi simplu nu vroia să vadă alte jucării”, povesteşte Constantin Prepeliţă, tatăl mijlocaşului de la FC Argeş.
“La şase ani l-am adus la fotbal la CSS Slobozia, la grupa de copii pe care o pregăteam eu. După opt ani am mers cu el la Borsec, la o selecţie pentru lotul naţional. Acolo m-am întîlnit cu Viorel Moiceanu, care era antrenor la juniorii republicani de la FC Argeş şi m-a convins să-l las pe Andrei la Piteşti. Vorbeam în fiecare seară, îi spuneam cum să se comporte, iar el a fost foarte înţelegător. Eu am avut mare încredere în clubul FC Argeş şi în antrenorii de la centrul de copii şi juniori, pentru că ştiam cîtă importanţă acordă tinerilor. A urmat debutul în Divizia A, zi în care am trăit o bucurie de nedescris. Sezonul următor a devenit titular de drept, dar solicitarea primei ligii şi meciurile de la echipa naţională l-au afectat puţin. A fost şi o perioadă mai slabă, dar acum şi-a revenit şi sînt convins că jocul său va creşte de la an la an. Este un jucător cu personalitate, foarte echilibrat şi are calităţile necesare pentru a ajunge unde şi-a propus. Sper să facă pasul spre o echipă mare, la finalul acestui campionat, după ce se va salva cu Argeşul de la retrogradare. Nu am nici o preferinţă, dar vreau o formaţie la care să existe presiune, pentru că acolo se vede adevărata valoare a unui fotbalist”, explică Prepeliţă senior evoluţia fiului său.

Reporter: Andrei, cum te simţi după atîţia ani la FC Argeş?
Andrei Prepeliţă: Piteştiul e casa mea, deci nu am cum să nu mă simt bine aici.
Reporter: Totuşi, poziţia din clasament a echipei tale nu-ţi prea dă dreptul să te simţi bine.
Prepeliţă: Într-adevăr, e o situaţie grea şi trebuie să punem toţi umărul să ieşim. Avem echipă bună, un antrenor valoros şi distanţa faţă de locurile care asigură menţinerea în prima ligă nu e imposibil de recuperat. Şanse avem, dar totul depinde de noi.
Reporter: De ce crezi că s-a ajuns aici?
Prepeliţă: În tur, cu Giannini pe bancă, am pierdut nouă meciuri consecutiv. Nu e permis aşa ceva. După venirea lui Dorinel Munteanu s-au schimbat multe.
Reporter: Iar tu ai devenit căpitan.
Prepeliţă: Da, şi acest lucru mă responsabilizează şi mai mult.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 12 martie 2007

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...