Te asteptam si pe retelel sociale

Liga I

Etapa I-a: ”Feroviarii” la putere

Fotbalul ne-a răsfăţat în acest weekend, în care am avut parte de reluarea campionatului, dar am asistat cu satisfacţie şi la calificarea celei de-a cincea echipe româneşti în Cupa UEFA, respectiv la înfrângerea vicecampioanei Italiei în „Ghencea”. După prima rundă (minus Steaua – Vaslui), Rapid şi CFR sunt la putere.

La mai puţin de o lună de la terminarea Euro, coşmarul soţiilor şi iubitelor noastre s-a întors să le bântuie: Liga I a debutat sâmbătă, cu o serie de cinci partide. N-au fost exact derby-urile campionatului, însă chiar şi aşa interesul a fost mare, toţi microbiştii fiind curioşi cum se vor prezenta formaţiile, favorite sau adverse, în acest sezon.

Cortina a fost ridicată de Universitatea Craiova şi Poli Iaşi, două echipe care anul trecut au fost „de partea binelui”, prestând un fotbal frumos. Înaintea jocului, oltenii au făcut declaraţii care mai de care mai optimiste, însă cunoscând mândria specială a localnicilor, era preferabil să aştepţi confirmarea în iarbă. Şi aceasta a venit chiar pe „Extensiv”, unde elevii lui Nicolo Napoli s-au impus cu 2-0, scor bun în faţa trupei deloc uşoare a lui Ionuţ Popa, cel care preconizase, mai în glumă, mai în serios, că va pierde cu 0-15! Din păcate, sărbătoarea „juveţilor” a fost umbrită de accidentarea lui Prepeliţă, autorul primului gol suferind o contuzie cervicală.

Am luat cele trei puncte, dar mai avem mult de muncă pâna să ne atingem obiectivele. E abia început de drum„, a concluzionat Napoli.Norocul Braşovului

A doua învingatoare a zilei a fost FC Braşov, care a debutat cu dreptul la revenirea sa în prima ligă, acasă, contra Unirii Urziceni. Formaţia de sub Tâmpa, văzuta ca una dintre „marile” campionatului, în ciuda statutului de nou-promovată, ar trebui totuşi să aprindă nişte lumânări pentru modul cum a obţinut victoria, practic la ultima fază a întîlnirii!

Ştiam că Braşovul are jucători de valoare, dar nu înţeleg de ce ai mei s-au speriat. Se pare că avem o problema cu finalurile de meci. Un punct era de aur. Nu trebuie să găsim scuze, chiar dacă ne-au lipsit şase titulari. Trebuia să apărăm ultimul corner„, a punctat antrenorul oaspeţilor, Dan Petrescu, care s-a supărat pe Tibi Balan pentru cartonaşul roşu încasat.Insatisfacţie în Trivale


Meciul trei le-a avut ca protagoniste pe o altă nou-promovată, FC Argeş, şi pe FC Timişoara, aşa cum a fost rebotezată Poli în intersezon. Trupa din Trivale, care şi-a propus în acest campionat clasarea în primele şapte, a dovedit că are potenţialul să-şi atingă obiectivul, dominând jocul şi remizând cu baieţii lui Uhrin jr., 1-1. Ambiţioşi, piteştenii s-au declarat mulţumiţi doar pe jumătate de rezultat.
Cel mai tânăr antrenor din Liga I, Ionuţ Badea, a deplâns ratările pe care le-au avut neexperimentaţii săi elevi: Realitatea a fost dură, am ratat mult, nu mă aşteptam la asta.
Timişoara a câştigat un punct, iar noi am pierdut două. Jocul a funcţionat bine, dar am avut sincope în faţa porţii„.

Rapid „joga bonito”

Şi pentru că e greu să emiţi judecăţi de valoare despre un meci netelevizat, în cazul Gloria – Farul, mă voi mulţumi să remarc începutul bun al „rechinilor”. Doleanţa lui Ion Marin, de a avea un start bun de sezon, promite să se împlinească. Confirmarea, desigur, trebuie să vina în etapa a doua.

În schimb, despre Rapid putem scrie pagini întregi. Giuleştenii au dezmembrat Gloria sub Grant, 3-0, şi au arătat ca nu degeaba sunt consideraţi de Andone principalii adversari la titlu ai CFR-ului. În special strainii din garnitura „feroviarului” au cules ropote de aplauze. Şi pe buna dreptate, sub Peseiro, Rapid joaca altceva, un fotbal nu doar frumos, ci şi unul eficient. Desigur, simpatizanţii „vişiniilor” nu trebuie să se entuziasmeze prematur, campionatul e lung, însă premisele sunt cât se poate de favorabile.

Otopeniul, demolat de CFR-işti


Gaz Metan Mediaş – Oţelul s-a văzut la… radio, nici acest meci nefiind inclus în „superoferta” televiziunii din Băneasa. Chiar şi aşa, să amintim că a fost o partidă disputată, în care gazdele au început avântat, au preluat conducerea, au fost egalate repede, însă au revenit în avantaj pâna la pauză. Mediaşul a avut chiar şi un penalty la 2-1, dar autorul primului gol, Boaru, a ratat, dându-i prin urmare lui Gabi Paraschiv şansa să egaleze situaţia şi să-i ofere un punct Oţelului: 2-2.

La Ploieşti, David nu l-a bătut pe Goliat, Otopeniul înclinându-se în faţa campioanei şi deţinătoarei Cupei, CFR Cluj. Ardelenii i-au împlinit predicţia lui Andone, au defilat (4-0) şi i-au redescoperit pe Didi, Deac şi Fabbiani.


Pandurii, prima surpriză

În fine, în epilogul etapei, Pandurii au primit vizita lui Dinamo şi au ieşit scântei lângă Coloana Infinitului. „Câinii” au  avut un gol anulat discutabil pe motiv de fault în atac, dar se părea ca „alb-roşiii” vor pleca victorioşi la Bucureşti când a lovit Torje. Inspiraţi poate de Turcia la Euro, elevii lui Neagoe n-au lăsat capul în pământ şi Piţurcă junior i-a stricat redebutul lui Rednic pe banca dinamovistă. Până la urmă, un rezultat echitabil şi o dramă care anunţă o etapă secundă de mare luptă.

Citeste mai multe!