Etapa de Grand Prix la sărituri cu schiurile de la Râșnov, transmisă de Eurosport

Este pentru prima dată când o etapă de Grand Prix masculin se desfășoară în România, iar cei mai buni săritori din lume se vor afla la start.

Eurosport transmite vineri, sâmbătă și duminică, 21-23 septembrie, competițiile contând pentru etapa a 7-a și etapa a 8-a din sezonul 2018 Grand Prix, echivalentul Cupei Mondiale de vară de sărituri cu schiurile. Cele două etape se desfășoară pe trambulina normală Valea Cărbunării de la Râșnov (HS 97) și aduc la start unele dintre starurile internaționale ale sportului.

Polonezul Kamil Stoch sărbătorind câștigarea Turneului Celor 4 Trambuline pe 6 ianuarie 2018, la Bishofshofen, Austria – FOTO: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Capul de afiș îl reprezintă Kamil Stoch, triplu medaliat cu aur olimpic, campionul en-titre al Cupei Mondiale și al Turneului Celor 4 Trambuline. Polonezul este o legendă a sportului. În acest an, el a reușit să devină al doilea săritor din istorie care câștigă toate cele patru etape ale Turneului în aceeași ediție, alăturându-se lui Sven Hannawald, deținătorul recordului.

Puiu Gaspar, secretarul general al Federației Române de Schi și Biatlon, a spus: „Am cerut această întrecere și am primit-o cu greu. Vor fi la Râșnov cei mai buni sportivi din lume, sper că oamenii vor veni, pentru că vor avea ce vedea. Sper că, la fel ca în cazul Cupei Mondiale la fete, și acest Grand Prix să devină o tradiție la Râșnov. Dacă ne uităm pe lista competitorilor, putem garanta că vom avea concursuri de cel mai înalt nivel”.

La Râșnov vor fi prezenți și alți sportivi de top precum Manuel Fettner, Stefan Kofler, Roman Koudelka, Domen Prevc, Denis Kornilov, dar și Evgeniy Klimov, liderul la zi al Grand Prix-ului din acest an, cu 365 de puncte. Locul al doilea este ocupat momentan chiar de către Stoch, cu un total de 300 de puncte cu patru concursuri rămase de disputat.

Sezonul va continua la Hinzenbach, în Austria, o săptămână mai târziu, și se încheie pe 3 octombrie odată cu etapa de la Klingenthal, din Germania. Cupa Mondială va începe pe 18 noiembrie la Wisla, în Polonia.

Programul transmisiunilor Eurosport 2:

Vineri, 21 septembrie:

15:00 – Calificări (ÎN DIRECT)

23:45 – Calificări (în reluare)

Sâmbătă, 22 septembrie:

16:00 – Calificări (în reluare)

17:00 – Concurs 1 (ÎN DIRECT)

Duminică, 23 septembrie:

07:00 – Concurs 1 (în reluare)

22:00 – Concurs 2 (înregistrat)

Luni, 24 septembrie:

06:30 – Concurs (în reluare)

20:30 – Concurs (în reluare)

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...