EDITORIAL TEODOR BURNAR/ “Fiare” vechi

“Şi nici ziua, nici noaptea n-au odihnă cei ce se închină fiarei!” (Apocalipsa după Ioan, 14:11)

Cum tot am intrat în Săptămâna Mare, a venit de la sine să încep printr-un citat biblic. Dar ce legătură are fotbalul cu religia? Nici una, Dumnezeu nu e microbist, vor sări mulţi. Dacă ar fi liber şi neliniştit, patronul din Ghencea ne-ar spune invers. Mai ţineţi minte curvăsăria lui Boştină şi Carlos din noaptea de Înviere, care a eliminat-o agonizant pe Steaua din Cupa UEFA? Cert e că dacă aş fi Dumnezeu, n-aş ţine cu Steaua. Mi-aş lua şi eu o echipă mai acătării, una care mai şi bate pe cineva şi face spectacol. Bunăoară, Barcelona.

Dar să revenim în “Ghencea”. Echipă creştină şi evlavioasă, Steaua a intrat în Săptămâna Patimilor de vreo două luni. Ce vreţi, antrenamentul e cheia (in)succesului. Colac peste pupăză, a venit şi această arestare a patronului, corectă sau nu, însă una care a bătut nişte cuie groase în portofelele lui Lovin şi Goian. Săracii oameni, din ce să mai ciocnească şi ei un ou, sâmbătă noapte?

În plus, cum intră un pic patronul la puşcărie, cum începe “Fiara” să îşi facă de cap. Deşi la cum joacă, Steaua aduce a “fiare” vechi.

P.S. 1: Interesantă demonologia fotbalului românesc, una în care tehnicianul Stelei are o aură apocaliptică, iar fostul selecţioner este nici mai mult nici mai puţin decât împăratul întunericului!

P.S. 2: Genial, deşi incorect, bannerul confiscat fanilor stelişti, sâmbătă: “Sunt Marius Lăcătuş şi nu am mai câştigat un meci de zece etape”. 🙂

UPDATE: L-au săltat şi pe Penescu, “Vâlcea” e în menghină… Curăţenie de Paşte? Ar fi binevenită, dacă marea corupţie ar fi în fotbal. Pe bune, chiar s-au rezolvat toate dosarele din celelalte domenii, aici era buba?

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...