EDITORIAL STEFAN LECCA/ Vreau o minune!

Vă mărturisesc că am avut o revelaţie care m-a bucurat: încă nu am îmbătrânit. Sigur că nu mai sunt un puşti rebel ca acum 20 de ani dar nici nu pot spune că am trecut la “înţelepţi” pentru că tocmai când începusem şi eu să cred că le ştiu pe toate, băieţelul meu fiind deja convins de asta, mi s-a demonstrat că nu este deloc aşa. După ce am şi pariat pe victoria lui Dănciuescu & Co la Liberec, credeam că Dinamo va pierde în Ghencea. De ce? Pentru că, în România, orice minune ţine numai trei zile.

Cum miracolul reuşit de “câini” în Europa League avusese loc joi iar derby-ul Ligii I era programat duminică seara, teoretic Steaua trebuia să se impună. Nu vă grăbiţi să spuneţi că exagerez, ştiu că nu este o surpriză de proporţii victoria alb-roşilor mai ales dacă privim lucrurile prin prisma palmaresului în meciurile directe. Nu câştigarea meciului era minunea care nu credeam că se va repeta, pentru că nu fusese aceasta nici joi, ci noua atitudine a jucătorilor dinamovişti. Una incredibilă pentru un grup caracterizat până acum de un extrem de lung şir de slăbiciuni umane. Ambiţia, dăruirea, încrederea, dorinţa, spiritul de sacrificiu, unitatea, forţa mentală sau sângele rece au fost câteva dintre noile atribute ale trupei lui Bonetti, unele pe care îmi doresc să le văd şi la tricolori în dubla cu Franţa şi Austria. Şi aş mai vrea încă o minune, că tot ne-am obişnuit cu ele: calificarea!

Ştefan Lecca

Stiri recente

Campioana mondială Franța, prima echipă calificată în optimile CM Qatar. După 2-1 cu Danemarca

Franţea, deţinătoarea trofeului, este prima formaţie calificată în optimile CM din Qatar, după ce a învins Danemarca, scorul 2-1,...