Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal intern

EDITORIAL STEFAN LECCA/ Miau!

Într-unul dintre primele spoturi publicitare difuzate după 1989 în România, o foarte cunoscută jucătoare de tenis susţinea printr-un mieunat asemănător celui auzit în receptor de Cristi Borcea pe vremea când se pregătea degeaba pentru Liga Campionilor, că: „dacă vrei poţi”. Corect, însă până la un punct. Factorul motivaţional este important într-o competiţie dar nu întotdeauna determinant şi, sigur, nu suficient.

Întreaga suflare rapidistă, după cum ne-au declarat Pancu şi Săpunaru, a vrut să-i pedepsească pe stelişti după scandalul „bricheta” şi să le ofere titlul pe tavă CFR-iştilor. Şi au putut.

Ideea este că nu mai funcţionează totul la fel de uşor când trebuie să câştigi, nu să pierzi. În week-end se va desfăşura un nou episod din războiul fratricid dintre, chipurile, feroviari. Rapidul va vrea de această dată victoria şi, fără nici o îndoială, acelaşi lucru este ţintit şi de către adversari. Chiar dacă amândouă echipele vor, nu au cum să poată şi una şi cealaltă. Firma producătoare de echipament sportiv căreia îi făcea reclamă Steffi Graf nu ne-a mai spus ce se întâmplă în aceste condiţii, ce factori mai concură la atingerea ţelului.

Nu ne rămâne decât să descoperim singuri vineri seară. Din fericire putem pentru că meciul va fi transmis de Antena 1 şi nu de Rotring TV aşa cum li se mai spune celor de la GSP TV din pricina audienţelor lor comparabile cu grosimea minelor pixurilor respective.

Continuarea pe blogul lui Ştefan Lecca

Citeste mai multe!