Echipa feminină a Spaniei refuză să mai joace până când conducerea federaţiei nu va fi schimbată

Echipa feminină a Spaniei nu va mai disputa meciuri până când conducerea federaţiei nu va fi schimbată, conform unei declaraţii comune.

Asta s-a întâmplat la câteva ore după ce Luis Rubiales a atacat “feminism fals” şi un “asasinat social” al său, refuzând să demisioneze.

Şeful federaţiei se confruntă de câteva zile cu critici acerbe, precum şi cu o anchetă a Fifa, după ce a apucat-o de cap pe atacanta Jenni Hermoso şi i-a sărutat buzele în timpul prezentării trofeului finalei Cupei Mondiale de fotbal feminin.

Declaraţia publicată de sindicatul jucătoarelor Futpro a inclus şi dezminţirea lui Hermoso la afirmaţia lui Rubiales că sărutul a fost consimţit.

“Vreau să clarific faptul că, aşa cum s-a văzut în imagini, în niciun moment nu am fost de acord cu sărutul pe care mi l-a dat”, a spus Hermoso.

“Nu tolerez ca să fie pus la îndoială cuvântul meu şi cu atât mai puţin inventarea unor cuvinte pe care nu le-am spus”.

În declaraţia comună, campioanele mondiale anunţă că nu vor reveni să joace pentru echipa naţională atâta timp cât conducerea rămâne în funcţie.

Alături de cele 23 de jucătoare din lotul pentru Cupa Mondială, declaraţia a fost semnată de alte zeci de fotbaliste.

Stiri recente

Rapid a învins în derby-ul cu FCSB, 2-0. Giuleștenii, neînvinși în fața campioanei

Rapid a învins FCSB, 2-0, în ultimul meci din etapa a 10-a a play-off-ului Superligii. Echipa din Giulești a câștigat...