Doliu în fotbalul românesc. Fostul internaţional Ilie Bărbulescu, câştigător al Cupei Campionilor, s-a stins din viaţă

Fostul internaţional Ilie Bărbulescu s-a stins din viaţă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la doar 62 de ani.

Ilie Bărbulescu, câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, în 1986, era angajat al Primăriei Piteşti, iar apropiaţii nu ştiau că avea probleme de sănătate.

Ilie Bărbulescu a fost selecţionat de cinci ori la echipa naţională şi de mai multe ori în selecţionatele de tineret, juniori şi în cea olimpică. În 1982, Ilie Bărbulescu s-a transferat la FC Olt, apoi la Petrolul Ploieşti şi, din 1984, la Steaua Bucureşti, unde a cunoscut o frumoasă ascensiune. La Steaua, Bărbulescu a cunoscut satisfacţia victoriei supreme – cucerirea Cupei Campionilor Europeni, a Supercupei Europei şi a jucat finala Cupei Intercontinentale la Tokyo.

Ulterior, fostul fundaş stânga a mai jucat la Petrolul, FC Argeş, CS Mioveni şi Callatis Mangalia.

Cu Steaua, fostul fundaş a cucerit Cupa Campionilor Europeni, în 1986, Supercupa Europei, în acelaşi an, titlul naţional, în 1985, 1986, 1987, şi Cupa României, în 1985 şi 1987. Cu FC Argeş, el a câştigat titlul naţional, în 1979.

În martie 2008, Ilie Bărbulescu a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Meritul Sportiv, Clasa a II-a.

Stiri recente

Atletico, Lazio, Dortmund şi Barcelona s-au calificat în optimile Ligii Campionilor

Atletico Madrid, Lazio Roma, Borussia Dortmund şi FC Barcelona s-au calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor.. Într-un meci...