Djokovici şi Nadal vor participa la un turneu demonstrativ în Arabia Saudită

Arabia Saudită va găzdui un nou turneu demonstrativ de tenis în luna octombrie la care vor participa Novak Djokovici şi Rafael Nadal.

Autoritatea Generală de Divertisment din Arabia Saudită, organismul responsabil pentru activităţile, parteneriatele şi proiectele din sectorul de divertisment al ţării, a anunţat că turneul va numi “Six Kings Slam” şi va reuni şase jucători.

Printre ei se vor afla Novak Djokovici, numărul 1 mondial şi deţinătorul recordului de titluri de Grand Slam (24), şi Rafael Nadal, fostul număr 1 mondial şi campion de 22 de ori la Grand Slam (dintre care de 14 ori la Roland Garros).

De luna trecută, jucătorul spaniol este ambasador al Federaţiei de tenis din Arabia Saudită. Ceilalţi participanţi vor fi Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Daniil Medvedev şi Holger Rune.

Organizarea unui turneu demonstrativ într-o ţară din Golf nu este o noutate. Cu toate acestea, Six Kings Slam va avea loc într-un moment în care calendarul ATP va fi plin, în special cu turneele Masters 1000 de la Shanghai şi Paris.

Regatul saudit, care investeşte din ce în ce mai mult în sport – în special în fotbal, Formula 1 şi golf -, a fost acuzat că se implică în acest mod pentru, printre altele, a distrage atenţia internaţională de la problemele în materie de drepturile omului şi de egalitate de pe teritoriul său.

Posibilitatea ca Arabia Saudită să găzduiască Mastersul WTA a provocat numeroase critici, legendele tenisului feminin Chris Evert şi Martina Navratilova declarându-se împotrivă.

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...