Djokovici – Nu vreau să mă opresc niciodată să cresc, să învăţ, să încerc să mă perfecţionez

Novak Djokovici, care s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon, spune că nu vrea să se oprească niciodată să crească, să înveţe și să încerce să se perfecţioneze.

“De fiecare dată când ajung pe teren, mai ales la un turneu de Grand Slam, simt presiunea şi aşteptările. De la mine, de la oamenii din jurul meu, de la lumea tenisului.

Este un sentiment cu care m-am obişnuit până acum şi este ceva ce apreciez, de asemenea, pentru că îmi oferă o motivaţie suplimentară pentru a mai scrie un pic de istorie.

Nu cred că acest lucru se va schimba atâta timp cât voi juca. Nu contează câte Grand Slam-uri voi câştiga. Cred că toţi suntem. Doar că toţi trecem prin călătorii diferite.

Curiozitatea de a descoperi atât lumea interioară, cât şi cea exterioară este ceva ce avem cu toţii, dar se manifestă mai devreme sau mai târziu, în funcţie de persoană.

Eu sunt foarte înfometat de cunoştinţe şi de experienţă. Viaţa este o călătorie minunată care poate oferi multe dacă eşti deschis la experienţă. Am trecut prin multe în viaţă în 36 de ani.

Sunt foarte, foarte recunoscător pentru tot ceea ce am experimentat. Nu vreau să mă opresc niciodată să cresc, să învăţ, să încerc să mă perfecţionez, să înţeleg nuanţele, detaliile, fie că este vorba de jocul meu, de corpul meu, de nutriţie, de recuperare, care mă pot duce cu un mic pas mai departe.

Încerc să îmbrăţişez toate experienţele pe care le am şi să învăţ din ele”.

Djokovici va juca în turul al treilea împotriva învingătorului din meciul Tomas Martin Etcheverry (Argentina) – Stan Wawrinka (Elveţia).

Stiri recente

Iga Swiatek, regina tenisului! Pe ce loc e acum Simona Halep în clasamentul WTA

Iga Swiatek s-a detaşat mai mult în fruntea clasamentului WTA, după ce a câștigat și turneul de la Roma....