Din ce este compus echipamentul complet de alergare?

Poartă de fiecare dată când ieși să alergi un echipament confortabil și flexibil, astfel încât să poți depăși record după record. Acordă o atenție deosebita calității materialelor și dimensiunilor adaptate măsurilor tale, astfel încât să porți același echipament pentru cât mai mult timp posibil.

 

Este chiar simplu să construiești de la zero un set complet de haine, pantofi sport și accesorii dedicate sesiunilor tale de alergare, indiferent de suprafața pe care faci sport, sau de condițiile meteo din ziua respectivă. Iată ce trebuie să adaugi în coșul de cumpărături:

Cum te îmbraci când ieși să alergi?

Hainele ideale pentru practicarea acestui tip de efort fizic se adaptează vremii de afară, astfel încât să beneficiezi de confort termic. Așadar, alege bluze de alergare pentru femei si barbati, colanți sau pantaloni scurți, maiouri, tricouri sau bustiere potrivite pentru clima respectivă.

 

Mai este important de precizat aici și faptul că țesăturile materialelor din care este realizată îmbrăcămintea de alergare se usucă foarte repede, datorită ventilației optime. Astfel, nu simți disconfortul cauzat de umezeala reținută în haine.

 

Atenție la numărul de cusături, dar și la amplasarea acestora pe haine. La contactul cu pielea transpirată, pot cauza iritații la nivel cutanat. Indiferent de anotimp, optează pentru o îmbrăcăminte sport de alergare suficient de flexibilă, astfel încât să poți realiza în mod corect mișcările specifice alergatului.  Materiale recomandate: poliesterul și nylonul.

Cu ce te încalți în funcție de suprafață?

Indiferent de tipul solului pe care alergi, pantofii sport purtați pe traseu trebuie să asigure confort, ventilație cât mai bună, aderență excelentă pe zona de contact, blocare optimă a gleznei (mai ales pe soluri cu pante destul de înclinate). De asemenea, acest tip de încălțăminte trebuie să se lege foarte bine, astfel încât piciorul să nu “joace”.

 

Alergi pe traseu de trail? Talpa unor pantofi sport recomandați în acest context este una robustă, lată și prevăzută pe întreaga sa suprafață cu o mulțime de canturi și striații, astfel încât aderența la fiecare contact să fie una optimă. Evită adidașii de alergare cu talpă netedă, mai ales dacă alergi pe timp de ploaie, sau pe trasee de pădure.

 

Alergi pe bandă sau în parc? Încălțămintea ideală pentru acest context are o talpă foarte moale (recomandare de material: spuma EVA), pentru a putea prelua din șocul resimțit de picior și zona lombară, ca urmare a contactului cu solul. De altfel, pantofii sport trebuie să fie foarte ușori, pentru a te putea deplasa cu o viteză foarte mare.

 

Atenție la vârful acestora: optează pentru un model de încălțăminte sport cu un vârf cât mai bombat, pentru a nu te supăra disconfortul generat de niște adidași cu aspect ascuțit. Materiale recomandate: cele de tip mesh, dublate de o peliculă impermeabilă (în cazul celor de trail).

Ce accesorii poți lua cu tine pe traseu?

Cu ajutorul acestor soluții potrivite pentru sesiunile de alergare, te hidratezi corespunzător pe întreaga lungime a circuitului, ai o protecție împotriva razelor de soare și poți monitoriza în timp real anumiți parametri de interes: distanța parcursă, numărul de calorii arse, ritmul cardiac etc

 

Să începem cu husa pentru smartphone. Acest accesoriu din echipamentul complet pentru alergare îți permite să ai la tine device-ul mobil, însă fără a-l ține în mână, deoarece husa de smartphone se fixează bine de braț. Alege un produs realizat dintr-un material impermeabil.

 

Centura pentru recipientul de apă. Pentru a reface nivelul optim din organism, afectat în urma pierderilor cauzate de efort, trebuie să te hidratezi corespunzător. Poartă la brâu o centură pentru recipientul tău de apă, în buzunarele căreia mai poți ține în siguranță și cheile de la casă.

 

Smartwatch-ul este un tool util pentru cei care aleargă, deoarece poate stoca date despre performanțele tale realizate pe traseu. Astfel, poți avea o imagine mult mai clară asupra tuturor progreselor pe care le realizezi.

 

Nu în ultimul rând, șapca și ochelarii de soare îți permit să alergi chiar și în momentele de la prânz, bucurându-te de protecție optimă împotriva razelor UV. Pentru și mai multă siguranță, aplică pe suprafața pielii crema cu factor SPF, ideală împotriva arsurilor solare.

 

Acum știi ce include echipamentul complet pentru alergare. Comandă toate aceste produse și ieși să alergi ori de câte ori timpul îți permite acest lucru, indiferent de condițiile meteo!

 

 

 

Stiri recente

CFR Cluj e vicecampioana României. Ardelenii au învins Farul cu 5-1

CFR Cluj e noua vicecampioană a României după ce a învins Farul Constanţa, 5-1, în ultima etapă a play-off-ului...