Despre slăbitul sănătos: De ce dietele stricte nu sunt o soluție sustenabilă

Lupta cu kilogramele în plus este una dintre cele mai întâlnite probleme cu care se confruntă zi de zi mare parte din populație, problemă care a condus la dezvoltarea a zeci de metode miraculoase de slăbit care promit rezultate rapide și ușor de obținut. Adevărul este că orice dietă minune, care te va ajuta sau nu să scapi de kilogramele în plus, reprezintă un pericol major pentru sănătatea și greutatea ta pe termen lung. Corpul are nevoie de energie, de multivitamine și minerale, de macronutrienți esențiali de care tu îl privezi în momentul în care te supui unei diete alimentare stricte, motiv pentru care este important să cunoști care sunt metodele corecte și sănătoase de a atinge greutatea corporală ideală.

Tot ce trebuie să știi despre o dietă restrictivă

Problema principală a dietelor este faptul că acestea sunt definite pe o perioadă determinată de timp pentru a asigura rezultate cât mai rapide și, de regulă, restricțiile sunt foarte dure. Asta înseamnă că de fiecare dată când încerci o nouă dietă îți supui corpul unui stres masiv, de multe ori greu de gestionat, care poate determina multiple probleme de sănătate în călătoria ta de a scăpa de kilogramele în plus. Mai mult decât atât, de îndată ce ai atins obiectivul vizat, te vei întoarce la stilul de viață precedent, pentru că restricțiile alimentare stricte nu pot fi menținute pe termen lung, lucru care va determina revenirea la greutatea inițială sau chiar câteva kilograme în plus, ceea ce te poate expune foarte ușor unui cerc vicios care cauzează dezechilibre, atât fizice, cât și psihice.

Ce soluții pe termen lung ai pentru a ajunge la greutatea dorită

Adevărul pe care multă lume îl ignoră, dar care odată conștientizat te ajută să ajungi mai ușor la destinație, fără să îți pui în pericol sănătatea, este faptul că slăbitul este un proces pe termen lung și, pentru a ajunge în punctul în care îți dorești, trebuie să îți ajustezi treptat stilul de viață. Asta înseamnă că este nevoie să faci câteva modificări în alimentație, să faci mai mult sport, să te odihnești corespunzător, să renunți la băuturile pe bază de zahăr, să diminuezi stresul și alte astfel de schimbări benefice pentru sănătate, care te vor ajuta să îți transformi corpul, fără a depune un efort prea mare în acest sens.

După ce ai eliminat factorii care te împiedică să obții rezultatele dorite, trebuie să te asiguri că mănânci mai puține calorii decât arzi zilnic, pentru ca organismul să înceapă să consume depozitele de grăsime. Deficitul caloric este singura metode reală și sigură pe care o poți menține pe termen lung pentru a slăbi sănătos și, în momentul în care alimentația ta este reprezentată în proporție de 80% de mâncare și alimente sănătoase, va fi foarte ușor să îl respecți zilnic, fără să te chinui, să simți foame sau să interzici complet micile plăceri.

Cum asiguri necesarul zilnic de nutrienți pentru organismul tău

Pentru început poate fi dificil să îți stabilizezi mesele în așa fel încât să te asiguri că asimilezi toate categoriile nutrienți esențiali și, în acest caz, suplimentele cu multivitamine sunt soluția ideală prin care te asiguri că ții carențele la distanță. Go Vita te așteaptă cu o selecție variată de suplimente naturale dintre care să alegi în funcție de nevoile corpului tău, devenind un pas important în rutina zilnică.

Ține cont de nevoile corpului tău, renunță la alimentele care îi fac rău și hrănește-l corespunzător, iar toată această grijă se va reflecta într-un metabolism accelerat care te va ajuta să scapi mai ușor de kilogramele în plus!

Stiri recente

Chapeau bas, fetelor!

Chapeau bas, fetelor! - Editorial de Cristi Mîndru La tragerea la sorti de la ,,Tiriac Open” de ieri am incheiat...