Free Porn
xbporn
london escortsbuy instagram followersbuy tiktok followers

Decathlon nu va mai comercializa „hijabul pentru alergat”, în urma ameninţărilor primite

Statul francez consideră că orice simbol religios, precum hijabul, nu menţine aparenţa neutralităţii religioase pe care trebuie să o aibă elevii şi cei care lucrează la stat, conform legilor ţării.

Hijabul musulman este permis în spaţiile publice în Franţa, însă a fost interzis în şcolile de stat şi în anumite clădiri ale statului din 2004.

Astfel, magazinul de echipamente sportive Decathlon a anulat planurile de a vinde un hijab pentru femeile care aleargă, în urma numeroaselor critici ale politicienilor şi a unor ameninţări, scrie BBC.

Politicienii francezi au afirmat că „hijabul pentru alergat” contrazice valorile seculare ale Franţei iar unii parlamentari au sugerat chiar boicotarea magazinului. Decathlon a susţinut iniţial hijabul, care se vinde deja în Maroc.

Hijabul, care acoperă părul şi nu faţa, urma să fie vândut în magazine Decathlon din 49 de ţări începând cu martie.

Oficialii Decathlon susțin că au primit 500 de telefoane şi emailuri în care oamenii se plângeau de „hijabul pentru alergat”, unii dintre ei insultând şi ameninţând cu violenţa fizică membrii staff-ului.

Agnes Buzyn, ministrul Sănătăţii, a afirmat că deşi un astfel de produs nu este interzis în Franţa, nu este o viziune pe care o împărtăşeşte ca femeie. „Aş prefera ca o firmă franceză să nu promoveze acest produs”, a afirmat ea.

Stiri recente

Andy Murray se retrage din tenis după JO Paris 2024

Andy Murray a anunţat că se va retrage din tenis, după Jocurile Olimpice de la Paris 2024.„Am ajuns la...