De ce echipament ai nevoie pentru a practica escalada?

Cățărarea este o abilitate pe care începem să o dezvoltăm încă de mici când toate obiectele din casă sau copacii din parc ne sunt trasee cu obstacole. Această atracție înnăscută pentru a escalada lucuri poate fi șlefuită și folosită în propriul beneficiu dacă este folosită pentru a dezvolta anumite abilități fizice și mentale prin intermediul sportului de specialitate. Dacă ești în căutarea unor locuri de catarat Bucuresti, vino la Vertical Spirit!

Echipamente pentru cățărat indoor

Escalada poate fi practicată atât la exterior, pe munți și dealuri cu trasee special configurate, cât și la interior, în săli amenajate cu pereți de cățărare care presupun diferite grade de dificultate. În ambele cazuri este nevoie de echipamente de protecție complete care să prevină orice accident ar putea apărea. Coarda și hamul, plus accesoriile de prindere sunt esențiale pentru a practica escalada indoor, acestea având rolul de a opri persoana din cădere în cazul în care aceasta se dezechilibrează.

Casca de protecție reprezintă, de asemenea, un element foarte important dat fiind faptul că escalada este un sport activ, unde pot exista lovituri frecvente. Drept urmare, protejarea capului de lovituri sau alte elemente care ar putea cădea de la înălțime este absolut obligatorie.

Încălțămintea adecvată este un alt aspect important care poate influența experiența. Este nevoie de o pereche de espadrile speciale sau de papuci de cățărat care să aibă o aderență foarte bună, să se potrivească perfect în picior și să poată intra cu ușurință în spațiile mici de pe traseu, oferind totodată susținerea necesară pentru a putea înainta.

Locuri de cățărat indoor în București

Dacă ești în căutarea unei săli speciale pentru escaladat în București, Vertical Spirit te așteaptă cu nenumărate trasee și servicii adiacente de care să te bucuri în timp ce încerci această nouă experiență. Situată pe Strada Baicului, Nr. 80, Sector 2, București, locația oferă servicii diverse pentru toți pasionații sau curioșii de escaladă sportivă, de la sesiuni individuale sau de grup pentru distracție, la cursuri complete, pentru adulți și copii, în așa fel încât acest sport să poată ajunge să fie practicat la nivel profesionist.

Locuri de cățărat outdoor în București

În egală măsură, dacă vrei să te bucuri de această experiență în aer liber, Vertical Spirit organizează numeroase întâlniri de cățărare în București, dar și în zone montane cunoscute din țară și nu numai, pentru a gusta din plin dintr-o astfel de aventură.

Vertical Spirit este locul în care poți învăța să escaladezi corect și fără riscuri într-un traseu indoor, în așa fel încât să poți participa fără probleme la taberele în aer liber organizate toamna, vara și primăvara în zonele Caraș-Severin și Târgu Jiu. Aceste tabere sunt potrivite atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, care vor organiza grupuri de explorare, alături de instructori și însoțitori, pentru a descoperi frumusețea muntelui printr-un traseu complex care să te ajute să escaladezi porțiuni impresionante din acesta.

Înscrierile se pot face telefonic sau la locație și, în funcție de nevoi, poți opta să îți achiziționezi echipamentul necesar de la magazinul centrului unde vei găsi tot ce ai nevoie pentru o plecare pe munte, în cazul în care nu îl dorești pe cel oferit de către echipa noastră. Totul se desfășoară în condiții de maximă siguranță, în așa fel încât să fie evitat riscul de accidente, iar cazarea se face la cort sau pensiune, în funcție de preferințele participanților sau de posibilitățile din zona de expediție.

Descoperă un nou sport antrenant atât pentru adulți, cât și pentru copii, la Vertical Spirit!

Stiri recente

Dosar penal in rem pentru distrugere şi tulburarea ordinii publice în conflictul dintre suporteri înaintea meciului Rapid – UTA. Patru persoane au avut nevoie...

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, că înaintea meciului Rapid - UTA, a avut loc în...