test

Deţinătoarea trofeului a fost eliminată

Nici în 2007 deţinătoarea Ligii Campionilor nu va reuşi să-şi apere trofeul câştigat cu un an în urmă după ce FC Barcelona a fost eliminată marţi seară de Liverpool. Acest lucru confirmă faptul că la nivel european nu există o forţă ci sunt numeroase echipe de valori apropiate care pot emite pretenţii la câştigarea celui mai important trofeu inter-cluburi.

Liverpool – Barcelona 0-1 (0-0). Gudjohnsen (76’).

La adăpostul avantajului luat în tur, în Catalunia, 2-1, Liverpool a zburdat pe teren în prima repriză anulând practic tehnicitatea oaspeţilor cu o disciplină de fier şi un pressing agresiv.

Gazdele au avut numeroase ocazii de a înscrie printre care şi două bare, Riise şi Sissoko, ultimul cu un şut de la circa 40 de metri după o degajare greşită a portarului Victor Valdes.

După pauză oaspeţii au reuşit să echilibreze jocul şi chiar au dominat pe alocuri dar bara lui Ronaldinho după o acţiune personală de toată frumuseţea a prefaţat un singur gol, cel al finlandezului Gudjohnsen, prea puţin pentru ca Barcelona să se califice mai departe.

Este de aşteptat ca după un asemenea eşec, eliminarea încă din optimile de finală ale Ligii Campionilor, să aducă finalul unui ciclu la una din cele mai spectaculoase echipe de club europene din ultimii ani, FC Barcelona.

Eto’o este pe picior de plecare în Anglia, mai ales după ce a fost înlocuit în meciul de la Liverpool după circa o oră de joc, Ronaldinho şi Rijkaard sunt curtaţi tot mai insistent de AC Milan iar veterani precum Thuram, Giuly sau Edmilson s-ar putea retrage la formaţii unde consumul să fie mai mic.

A marcat: Gudjohnsen (75’). Cartonaşe galbene: Arbeloa (16’), Sissoko (20’), Pennant (79’), Reina (80’)/ Thuram (28’). Cartonaşe roşii:

FC Liverpool: Reina – Finnan, Carragher, Agger, Arbeloa – Gerrard, Sissoko, Xabi Alonso, Riise (Fabio Aurelio 76’) – Bellamy (Pennant 67’), Kuyt (Crouch 88’). Antrenor: Rafa Benitez.
FC Barcelona: Victor Valdes – Thuram (Gudjohnsen 70’), R. Marquez, Puyol, Oleguer – Xavi, Iniesta, Deco – Messi, Eto’o (Giuly 60’), Ronaldinho. Antrenor: Frank Rijkaard.

Arbitru: Herbert Fandel (Germania).

Stiri recente

Slovacia, adversară a României la Euro 2024, a anunţat un lot lărgit de 32 de jucători

Slovacia, adversară a României la Euro 2024, a anunţat un lot lărgit de 32 de jucători. Cei 32 de jucători...