Danil Medvedev va fi noul număr 1 ATP

Tenismanul rus Daniil Medvedev a sărbătorit noul său statut de lider al clasamentului mondial printr-o victorie în două seturi, 6-2, 6-3, în faţa japonezului Yoshihito Nishioka, joi, în sferturile de finală ale turneului ATP de la Acapulco, dotat cu premii totale de 1.678.065 de dolari.

Medvedev (26 ani), principalul favorit de la Acapulco, nu şi-a ascuns emoţia după ce a aflat, cu câteva ore mai devreme, că este noul număr unu mondial, în urma eşecului surprinzător suferit de sârbul Novak Djokovic în sferturile de finală ale turneului de la Dubai.

“Nu este uşor să joci un meci când ai aflat o astfel de veste în cursul zilei”, a declarat Medvedev, care s-a impus fără prea mari dificultăţi în duelul cu adversarul său nipon, venit din calificări.

Pentru prima oară din 2004, fotoliul de lider ATP revine unui jucător din afara “Big Four”, grupul compus din vedetele Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal şi Andy Murray.

Stiri recente

Turneu ATP 250 în Capitală, în aprilie 2024

Turneul internaţional ATP 250, dotat cu premii totale în valoare de 600.000 de euro, organizat de Fundaţia Ţiriac, se...