Cursa de 24h de la Le Mans este transmisă la Eurosport

Eurosport transmite în această săptămână ediția cu numărul 90 a Cursei de 24 de ore de la Le Mans. Cursa propriu-zisă, în care 62 de echipaje se întrec pentru unele dintre cele mai râvnite trofee din motorsport, are startul sâmbătă la ora 17:00 și este transmisă integral de Eurosport 1 și Eurosport Player.

Cele 62 de mașini de la start sunt împărțite în patru clase. Capul de afiș va fi reprezentat de clasa Hypercar, care aliniază la start cinci mașini, inclusiv două ale echipei câștigătoare anul trecut, Toyota Gazoo Racing.

Prototipurile de tip LMP2 formează cea mai numeroasă clasă, cu 27 de mașini la start, în timp ce mașinile LMGTE sunt împărțite în clase Pro (șapte mașini de uzină ale Ferrari, Chevrolet și Porsche) și Am (23 de mașini, unde apare în plus și Aston Martin).

De nouă ori câștigător al cursei, expertul Eurosport Tom Kristensen, poreclit „Mr. Le Mans”, a spus: „Le Mans este un festival. Anul trecut am avut parte de limitări și protocoale în ce îi privește pe spectatori, însă anul acesta am revenit la normal și oamenii vor veni să se bucure de cursă. Istoria acestei curse este imensă.”

„Mașinile zilelor noastre sunt incredibil de complexe. Zonele în care echipele pot căuta progrese și optimizări, precum conceptul aerodinamic și motorul, sunt detaliate și esențiale. Tehnologia este foarte importantă și a evoluat mult din anii 90, când mașinile erau relativ simple.”

Printre piloții care vor concura pe Circuit de la Sarthe în acest an se numără și actorul Michael Fassbender, care va pilota alături de alți doi colegi un Porsche 911 RSR-19 din clasa LMGTE Am.

PROGRAM COMPLET TRANSMISIUNI*

Miercuri, 15:00 – Antrenamente libere 1 (Eurosport 2)

Miercuri, 19:00 – Calificări (Eurosport 2)

Miercuri, 23:00 – Antrenamente libere 2 (Eurosport 1)

Joi, 16:00 – Antrenamente libere 3 (Eurosport 2)

Joi, 21:00 – Hyperpole (Eurosport 1)

Joi, 23:00 – Antrenamente libere 4 (Eurosport 1)

Sâmbătă, 11:30 – Încălzire (Eurosport 1)

Sâmbătă, 17:00 – Start cursă (Eurosport 1)

Duminică, 17:00 – Final cursă (Eurosport 1)

*Toate sesiunile sunt, de asemenea, disponibile pe Eurosport Player.

Stiri recente

Mbappé, invitat la un dineu la Palatul Elysee alături de preşedintele Macron şi emirul Qatarului

Kylian Mbappé a primit o invitaţie pentru a participa la un dineu oficial la Palatul Elysée alături de preşedintele...