CUPA ROMANIEI-TIMISOREANA/ ”Cupa Oraselor-Targuri”

Prezenţa a şase echipe din provincie în “sferturile” Cupei, programate marţi şi miercuri, indică o probabilitate ridicată ca trofeul să ocolească oraşele mari. În semifinale vom avea o singură echipă bucureşteană, care se va alege dintre Dinamo şi Rapid

Marţi

CFR Cluj – Pandurii Tg. Jiu (15:00, stadion “Dinamo”, Bucureşti)

Băieţii lui Conceicao sunt marii favoriţi ai acestei dispute, însă victoria obţinută cu Steaua în urmă cu o săptămână a făcut minuni pentru moralul Pandurilor. Totuşi, având în vedere că prioritatea gorjenilor este evitarea retrogradării, o calificare în careul de aşi nu le-ar servi prea mult interesele. Interesant este că Pandurii au câştigat ultimele două meciuri cu CFR Cluj, cel mai recent în turul campionatului, 2-1 lângă Coloana Infinitului.

Unirea Urziceni – FC Vaslui (20:45, stadion “Gloria”, Buzău)

Sferturile Cupei au două capete de afiş, iar duelul din “Crâng” este unul dintre ele, celălalt fiind evident Dinamo – Rapid. Fără îndoială, suporterii locali îi vor încuraja pe cei de la FC Vaslui, pentru că Urziceniul revine la locul crimei, acolo unde a masacrat-o cu şapte zile în urmă pe Gloria, scor 5-1. Wesley & Co. îşi doresc enorm să ajungă în ultimul act, dar au în faţă un joc de care pe care cu finalista din ediţia precedentă.

Miercuri

FC Timişoara – Gloria Bistriţa (15:00, stadion “Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj)

“La prima vedere Bistriţa este cel mai accesibil adversar, dar în Cupă nu există favorită, se poate întâmpla orice. Cine înscrie primul de regulă câştigă şi se califică”, crede tehnicianul timişorenilor, Gabi Balint. Balanţa pare într-adevăr să încline în favoarea finalistei din 2007, care are şanse bune să realizeze eventul în actualul sezon. Pentru Gloria, revenită la Cluj după vizita făcută lui CFR în ultima etapă, Cupa este o tortură plăcută, adevărata sa preocupare fiind Liga I, unde are o situaţie precară.

Dinamo – Rapid (20:45, stadion “Nicolae Dobrin”, Piteşti)

Recentul derby din campionat se repetă pe terenul Cupei, într-un decor deloc primitor pentru “alb-roşii”: Piteştiul antidinamovist. Fiecare adversară are o motivaţie specială. Dinamo vrea să o umilească încă o dată pe rivala din Grant, după bătaia din etapa a 22-a (3-0), şi să ia prima Cupă sub Rednic. La Rapid, cuvintele de ordine sunt revanşă şi tradiţie. Dinamo şi Rapid s-au întâlnit ultima oară în Cupă în finala din 2002, când “feroviarii”, conduşi atunci de Rednic, au învins cu 2-1 şi au cucerit trofeul.

Sferturile de finala se disputa într-o singura mansa eliminatorie. Daca egalitatea persista dupa 90 de minute, se vor juca doua reprize a câte 15 minute, apoi se va trece la penalty-uri.

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...