Cum se pariază pe hochei

Hocheiul pe gheață este unul dintre sporturile populare, popularitate care se reflectă din plin în sumele care se învârt în industrie. Show-ul este la cel mai înalt nivel în National Hockey League (NHL), susținut de salarii de peste 15 milioane de dolari pentru sportivii de top, dar sunt meciuri foarte interesante și în cea mai importantă ligă europeană, Kontinental Hockey League.

Sportul cu crosă și puc reprezintă interes și pentru pariori, mai ales că regulile jocului sunt relativ simple și, teoretic, este ușor de anticipat ce se va întâmpla într-un meci. Spunem „teoretic”, pentru că și în hochei pe gheață apar multe surprize. Potrivit unei statistici din NHL, niciuna dintre echipe nu câștigă mai mult de 65% din punctele puse în joc.

Apropo de NHL, aceasta este cea mai importantă competiție din lume, ea reunind cele mai puternice echipe din SUA și Canada. Întrecerea omoloagă de pe „Bătrânul continent” este Kontinental Hockey League, în care participă echipe din 7 țări și de pe două continente diferite. Alături de 19 de echipe din Rusia, avem și câte una din Belarus, China, Finlanda, Kazahatan, Letonia și Slovacia.

În ofertele caselor de pariuri mai pot fi găsite evenimente din AHL – American Hockey League, ECHL – East Coast Hockey League, CHL – Canadian Hockey League, SPHL – Southern Professional Hockey League, Suedia SHL, Finlanda SM-Liga, Cehia Extraliga, Germania DEL, Austria EHL, Elveția Nationalliga A.

Particularitățile celei mai puternice competiții

În ceea ce privește România, hocheiul pe gheață a avut un vârf de popularitate la începutul anilor 2000, când mass media acorda spații largi rivalității și războaielor pentru titlu de campioană dintre Steaua și Miercurea Ciuc.

Ponturi din Hochei și în special din NHL pot fi citite și pe site-urile de pronosticuri de la noi din țară. Pentru a înțelege bine aceste ponturi este necesar să cunoaștem care sunt particularitățile competiției:

1. Așa cum am spus, nicio echipă nu câștigă mai mult de 65% din punctele puse în joc de aceea sunt mai indicate pariurile pe outsider. Cotele sunt mari, astfel că se poate obține profit și dacă mai puțin de jumătate din aceste pariuri. Surprizele sunt determinate fie de oboseala fizică și psihică a jucătorilor, fie de ghinion, fie de randamentul scăzut al vedetelor care ar trebui să „ducă echipa în spate”.

2. Având în vedere numărul mare de surprize, este total contraindicat să jucăm mai multe selecții din NHL pe un bilet. Dacă un bilet cu peste 5 selecții din fotbal are șanse să fie câștigător, unul cu 5 evenimente din hochei pe gheață aduce profit extrem de rar.

3. Echipele au și câte 5 deplasări la rând, toate jucate într-un interval de 10-15 zile. Se fac constant deplasări de 600-1.500 km în decurs de numai 2 zile, deci factorul oboseală este decisiv. De aceea este posibil ca o echipă să aibă multe înfrângeri la rând, apoi, după ce se odihnește, poate lega mai multe succese.

Iată ce mai spun experții:

*  Experiența contează enorm pentru un parior. Cu cât vede mai multe meciuri din competiția pe care pariază și cu cât cunoaște mai bine echipele din acea competiție, cu atât mai multe șanse are să câștige la pariuri;

* Statisticile disponibile pe diverse site-uri de profil sunt importante;

* Istoria întâlnirilor directe dintre cele două formații, forma fiecărei echipe în parte, portarii cu care acestea vor începe și jucătorii accidentați sunt factori de luat în calcul.

* La un moment dat, până și cei mai buni pariori pe NHL vor prinde serii proaste de meciuri. Pariorii profesioniști vor ști cum să gestioneze pasa proastă și vor recupera pierderile, în timp ce pariorii care nu își vor menține calmul își vor risca tot bugetul pentru a-și reveni.

* Trebuie avut în vedere momentul în care se joacă meciul. La începutul sezonului contează foarte mult ce s-a întâmplat în perioada de transferuri, dacă loturile s-au întărit sau, din contră, au slăbit. La mijlocul sezonului contează mult forma, iar la final contează foarte mult motivația. În orice moment contează absența jucătorilor cheie.

* Atenție la formatul competiției! Rezultatele din play-off pot fi de multe ori diferite față de cele din sezonul regulat, pentru că echipele au alt nivel de concentrare.

Pe termen lung, orice parior care își face un plan de pariere poate folosi în favoarea sa particularitățile hocheiului pe gheață.

Stiri recente

Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate dintr-un tren

O geantă în care se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate...