Te asteptam si pe retelel sociale

Gambling

Cum să evitați „capcana expertului” în jocurile de cazinou

Este natural că, după multă practică într-un domeniu, oricare ar fi acela, să devenim – ori măcar să ne credem – experți. Sau cel puțin mai buni decât începătorii. Acest tip de atitudine nu lipsește nici în cazul pasionaților de jocuri de cazinou. După multă experiență, după încercarea tuturor jocurilor și formatelor, începem să credem că pentru noi nu mai sunt secrete. Jucăm dezinvolt, știm să plasăm mize în mod inteligent și privim cu milă naivii care se așează la masă și încearcă pentru prima dată să bată jocul.

În realitate, expertiza unui jucător de cazinou nu este exact ceea ce știm noi din alte domenii că înseamnă să fii expert. Nu înseamnă dezinvoltură, viteză de joc, complexitatea tipurilor de pariuri, nu înseamnă calcule complexe, tabele sau softuri de decriptare a evenimentelor random. În cazul acestui tip de jocuri, a fi expert înseamnă să respecți bazele jocului, principiile elementare, cele deprinse încă din prima zi de joc. Un expert în jocuri de noroc nu excelează prin puterea de calcul sau modul sofisticat de joc, ci prin ceva mult mai simplu (aparent simplu): capacitatea psihologică de autocontrol și de conștientizare a propriilor acțiuni. Această diferența este adesea ignorată de jucătorii vechi, iar scopul acestui articol este de reamintire a principiilor elementare de strategie și atitudine care fac diferența între un expert și un nepriceput.

Capcana este că principiile de mai jos par simple, iar noi, experții, le ignorăm pentru că ne place să complicăm lucrurile. Însă în realitate, oricât de simple ar părea, sunt extrem de greu de urmat, căci nu țin de capacitatea noastră mentală, ci de forța psihicului nostru. Nu știm ce rezultate ar avea la jocurile de cazinou un geniu. Însă știm sigur că un geniu care are însă un psihic slab va eșua cu siguranță. Iată cum să nu pățim și noi la fel, în câteva principii ușor de reținut, însă mai greu de aplicat, principii pe care culmea e că le știți. Noi vi le reamintim aici pe scurt, subliniind faptul că jocurile de cazinou pot deveni o povară pentru cine nu le respectă:

Mai întâi, iată „mantra” oricărui jucător serios: managementul bankrollului. Nimeni nu poate căpăta experiență fără să-și gestioneze corect banii, pentru că pur și simplu nu va reuși să joace suficient de mult. În esență, managementul banilor înseamnă adaptarea mizei alese (indiferent de joc) la disponibilul financiar. Ce înseamnă aceasta? Disponibilul financiar nu sunt toți banii noștri, ci doar acea porțiune mică alocată distracției. Cine joacă alți bani, nu e un jucător de cursa lungă. Iar mizele trebuie să fie mult mai mici decât totalul banilor din casierie. După unele opinii, mizele alese trebuie să fie de cel puțin câteva sute de ori mai mici decât bankrollul.

În aceeași ordine de idei, nu măriți niciodată miza în timpul jocului. Fie că v-ați enervat și doriți să accelerați viteza de joc, fie că ați câștigat și acum vă permiteți, puteți fi tentat să măriți miza. Nu o faceți, căci acest gest – un simplu click de mouse – este cauza principala a eșecului multor jucători. Jocurile de cazinou nu se opresc acum. Puteți juca și mâine, nu are sens să încercați să bateți casa în seara aceasta. Sau: ați reușit să bateți casa și ați înregistrat un câștig gras? Nu jucați câștigurile, ci adăugați-le la bankroll, pentru sesiunile viitoare.

Apoi, un jucător inteligent va încerca să nu joace pe banii lui. Dacă la jocul live este mai dificil, multe camere de poker online oferă bonusuri substanțiale la prima depunere sau de loialitate cu care puteți miza fără să riscați nimic. Orice jucător abil va profita de acest avantaj uriaș.

Nu jucați online pe camere dubioase. În cazurile fericite, banii se recuperează (cei de la PokerStars au despăgubit din proprie inițiativă jucătorii păgubiți de două camere de poker închise), dar cel mai des veți rămâne fără bankroll. Alegeți camera preferată după prestigiul acesteia, unde integritatea jocului și viteza tranzacțiilor sunt respectate in mod tradițional.

Nu jucați la infinit. Puneți punct sesiunii în momentul stabilit dinainte. Viață e diversă și frumoasă, sunt și alte activități plăcute care vă așteaptă. Jocurile de cazinou nu sunt un job ci o distracție. Dacă le transformați într-un job, veți suferi la mesele de joc exact ca la un job pe care sunteți obligați să-l faceți.

Nu vă credeți norocos. Poate sunteți, poate nu, însă trebuie să știți că de regulă cei care se cred norocoși fac pariuri hazardate, încalcă regulile de bankroll management, și sfârșesc cel mai des cu frustrări.

La final, poate părea un detaliu minor, însă e important și acesta: nu uitați de bani. După un articol recent, jucătorii britanici la cazinourile online cumulează peste 50 de milioane de lire în sume uitate pur și simplu pe diverse siteuri de gaming. Sumele abandonate pot fi mici, dar se adună și, în plus, un jackpot se poate lovi și mizând câțiva cenți.

Respectând aceste reguli simple, rezultatul sesiunilor de joc va fi mai puțin important decât distracția și experiența căpătată, și, cel mai important, un eventual câștig frumos nu va mai însemna că „ați recuperat”, ci va fi un cadou neașteptat, și cu atât mai plăcut. Baftă!

Citeste mai multe!