Cum economisești bani pe vestimentația sportivă

Echipamentul sportiv nu este obligatoriu dacă nu faci sport de performanță, însă cu siguranță te poate motiva să îți atingi țintele. Este colorat, absoarbe transpirația și este creat special pentru corpul în mișcare. Toate aceste avantaje vin la un preț destul de piperat. Un împrumut rapid te poate ajuta oricând să îți înnoiești garderoba sportivă, însă există și modalități de a economisi bani în această zonă. Desigur, atunci când încerci să slăbești sau să îți protejezi anumite părți ale corpului mai sensibile, trebuie să investești periodic în echipamentul sportiv. Adidașii miros dacă sunt folosiți prea mult, șosetele se găuresc iar tricourile nu mai absorb așa de bine transpirația dacă sunt purtate prea mult timp.

O modalitate de a economisi bani atunci când vrei să investești în piese de vestimentație sportivă este să cumperi la finalul sezonului. Așa cum puloverele sunt mai ieftine la finalul iernii și prețul echipamentului sportiv scade la finalul sezonului. Mai poți profita și de perioadele de reducere naționale, cum sunt cele din februarie și din septembrie. Doar pentru că anumite articole nu se vând în timpul sezonului, nu înseamnă că acestea nu sunt bune, ci doar că probabil au fost foarte scumpe înainte de reduceri.

O alternativă la hainele noi, cumpărate din lanțuri de magazine specializate pe tipurile de sport practicate, este să cauți haine sportive în second-hand-uri sau de la persoane care nu mai au nevoie de ele. Poți intra pe marketplace-ul facebook-ului sau alte site-uri unde persoane fizice vând haine puțin folosite pentru a găsi piesele de care ai nevoie mai ieftin. Și în hypermarket-uri la secțiunea de sport poți găsi articole vestimentare de calitate la un preț mic. Dacă ești la început, te va ajuta să te decizi care este cea mai bună alternativă pentru tine. Sunt mulți oameni care aruncă bani pe echipament sportiv doar pentru că au auzit că este bun sau pur și simplu nu știu exact ce să caute.

De asemenea, nu ar trebui să cumperi în funcție de brand. Calitatea ar trebui să fie principala calitate după care te orientezi. Urmărește tipul de material din care piesele de vestimentație sunt create, durabilitate acestora și dacă pot fi purtate tot timpul anului. Nu întotdeauna marile branduri scot pe piață cele mai bune haine. Iar atunci când funcționalitatea este mai importantă decât aspectul, ar trebui să te orientezi după aceasta. Mai mult, piesele vestimentare de firmă sunt foarte scumpe. Cu siguranță vei găsi alternative mai bune sau la fel de bune la firme mai puțin cunoscute sau chiar la hainele comercializate sub brandul magazinului.

O capcană în care cad mulți sportivi este să fie la curent cu tehnologia în domeniu. Desigur, ai nevoie de un smartwatch sau de un smartband care să îți monitorizeze mișcarea, ritmul cardiac și să îți numere pașii. Pentru el poți lua un credit de nevoi personale. Însă, nu ar trebui să dai banii pe aceste gadget-uri de câte ori apare ceva nou. Este adevărat că noi, toți, avem nevoie de aparate noi și frumoase, însă în realitate o variantă mai veche face aceleași lucruri de bază care te ajută cu adevărat atunci când faci sport.