Construiește un garaj pentru a-ți proteja mașina

 

Există motive solide pentru care adăpostirea mașinii într-un garaj este o idee foarte bună. Ca șofer, știi cât de util ar fi să ai unul, iar dacă ai terenul necesar și te bate gândul să construiești un garaj, acum e momentul să o faci. Cu toate că ridicarea acestuia poate dura ceva timp, cu planificarea corectă lucrurile se pot mișca mai repede decât crezi.

De la amplasare și dimensiunea acestuia (dată de numărul de mașini pe care le va găzdui), până la materialele de construcție, există o grămadă de aspecte pe care trebuie să le iei în calcul atunci cand vrei sa construiești un garaj, lucrurile complicându-se cu atât mai mult cu cât depinzi de un buget restrâns.

Fiind totuși o investiție cu beneficii pe termen lung, costurile proiectului nu ar trebui să te oprească din a-l duce la bun sfârșit. Calculează cu atenție cât poți investi în acesta. Poate îți este util un credit nebancar ca să completezi bugetul. Pune pe listă resursele pe care le ai la dispoziție, apoi calculează ratele pe care ți le permiți pentru achitarea creditului.

Pe site-ul provident.ro găsești un calculator de credit care te ajută să estimezi perioada de rambursare, tipul de rate și modalitatea în care dorești să primești sau să plătești creditul, în funcție de venitul de care știi că dispui și de suma pe care vrei să o împrumuți. Poți solicita un credit, cu condiții minime de eligibilitate: să fii cetățean român cu vârsta de peste 18 ani, să ai un venit fix dovedibil, adresă de domiciliu/reședință pe teritoriul României (aceeași cu cea din cartea de identitate) și un număr de telefon valabil.

Avantajele unui garaj pe termen lung

În condițiile în care prețul unei mașini este destul de mare, este important ca fiecare proprietar să ia în considerare varianta de a-și proteja bunul prin adăpostirea acestuia într-un garaj. Când păstrezi mașina într-un garaj, te asiguri că o ții departe de rău intenționați, dar și că ai grijă de caroseria și de motorul acesteia.

Pentru că nu va intra în contact cu umezeala în perioadele în care nu o folosești, o vei proteja de coroziune. Totodată, luciul vopselei se va păstra și o vei feri de zgârieturi sau lovituri. Iar dacă garajul este încălzit, motorul mașinii va porni mai repede.

Desigur, un aspect foarte important este și acela că nu vei mai căuta loc de parcare pentru că vei avea mereu un spațiu dedicat.

 

Tipuri de garaj și cum le construiești

Există garaje construite în prelungirea casei și altele independente, garaje construite de la zero sau prefabricate, ori garaje mobile. Le poți construi din mai multe tipuri de materiale, precum beton, BCA, cărămidă, metal, lemn.

Pe de altă parte, poți salva timp dedicat căutării informațiilor, planificării și execuției dacă angajezi o firmă de construcții specializată. Aceasta va răspunde cerințelor tale și va veni cu cel mai bun proiect adaptat nevoilor tale. Dacă nu îți este la îndemână să apelezi la o firmă, ocupă-te chiar tu de proiect.

Interesează-te, în primul rând, dacă ai nevoie de autorizație, de plan de la un arhitect sau proiectant, ce tip de garaj e cel mai potrivit în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, cât timp îți permiți să aloci construirii lui, ce tip de fundație e necesară, dacă poți totuși să îl achiziționezi prefabricat (din plăci de beton, de exemplu), ce materialele trebuie să cumperi etc.

În funcție de fiecare tip de material, analizează avantajele și dezavantajele oferite și alege varianta potrivită ție.

De asemenea, ai în vedere distanța dintre garaj și casă (dictată de mai mulți factori), dacă vrei să depozitezi și alte obiecte în garaj și ce suprafață ai nevoie pentru ele, dacă vrei să tencuiești pereții, dacă atașezi o ușă garajului și ce specificații vrei să aibă, tipul de pardoseală, dacă vrei să montezi încălzire, dacă ai nevoie de extra-protecție la umezeală și altele asemenea.

 

Variante mai ieftine și beneficiile lor

Atunci când faci o construcție nouă, știi că alegerile de calitate înseamnă durabilitate pe termen lung. Poți face și câteva economii, păstrând totuși calitatea, dacă alegi garaje prefabricate din oțel sau beton, de exemplu. Astfel poți micșora bugetul fără să sacrifici rezultatul final. Acestea au chiar și izolație dacă vrei să optezi pentru extra-beneficii.

Un alt avantaj este că scutești din actele necesare construcției și ai nevoie doar de autorizație de amplasament.

Dacă totuși costurile sunt mult prea mari sau dacă plănuiești să schimbi locuința în viitorul apropiat, află că există garaje auto demontabile tip cort. Deci, soluții sunt.

După ce ți-ai definitivat planul și ai făcut socotelile necesare, trage linie și hotărăște asupra celei mai bune variante pentru tine, atât din punct de vedere logistic, cât și financiar. Iar dacă ai nevoie de o sumă suplimentară pentru a-ți construi sau achiziționa garajul pe care ți-l dorești, nu uita că poți aplica pentru un credit de nevoi personale pentru a-ți realiza planurile.

Stiri recente

PAOK, antrenată de Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League. Ce echipe s-au calificat

PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a pierdut, pe teren propriu, scor 0-2, meciul din manşa secundă a sferturilor...