Clubul Rapid a prezentat proiectul noului stadion “Giulesti”

Ca urmare a articolului aparut in editia tiparita a ProSport-ului de astazi (material care a prezentat in mod tendentios situatia actuala a Stadionului Giulesti, dezinformind in mod alarmant opinia publica si suporterii rapidisti), directorul general al clubului – Constantin Zotta si secretarul general – Cristian Costache au prezentat astazi in fata reprezentantilor mass-media realitatea cu privire la stadion, care, desi este departe de standardele unei arene de patru sau cinci stele, nu se prezinta in niciun caz asa cum este descris in materialul alarmist publicat astazi de un prestigios cotidian sportiv, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul oficial al FC Rapid.

“Admitem ca stadionul in acest moment nu arata asa cum ne-am dori cu totii, dar este deranjant si periculos sa citesti astfel de materiale in presa scrisa. Un astfel de articol poate crea o adevarata psihoza in rindul suporterilor, iar realitatea este cu totul si cu totul diferita. Dealtfel, fotografiile cu care a fost ilustrat acest material sunt surprinse in peluza care in acest moment este dezafectata tocmai pentru a nu pune in pericol siguranta spectatorilor care isi doresc sa fie aproape de Rapid. Ce este insa regretabil e ca semnatarii respectivului articol nu au avut respectul minim necesar pentru acest club incit sa consulte documentele oficiale pe care noi am fi fost bucurosi sa le punem la dispozitie inainte de a arunca pe piata o asemenea dezinformare”, a comentat Cristian Costache situatia actuala a arenei din Grant.

Constantin Zotta, care a tinut sa le reaminteasca reprezentantilor mass-media investitiile pe care FC Rapid le-a facut in infrastructura bazei sportive de-a lungul timpului: “Pentru a putea obtine licenta care sa ne permita sa evoluam in Liga I in sezonul 2007-2008 am inceput lucrarile de consolidare a Tribunei I, iar incepind din luna septembrie am obtinut acceptul de a folosi si aceasta tribuna la 75% din capacitate. Am investit in suprafata de joc, care la un moment dat era cea mai buna din tara, iar in acest moment lucrarile de modernizare ale tribunei oficiale sunt in curs de desfasurare. Vom extinde tribuna VIP de la 117 la 221 de locuri, tribuna oficiala, care a devenit neincapatoare pentru sponsorii si partenerii clubului, va avea 278 de locuri iar masa presei va avea 96 de locuri si va fi mai apropiata de suprafata de joc. FC Rapid SA a investit sute de mii de euro in acest stadion, care nu ne apartine desi conform contractului responsabilitatea cade in sarcina Clubului Sportiv Rapid. Cu siguranta sunt sume care nu se vor amortiza de-a lungul timpului. Sa nu uitam ca spre deosebire de Steaua si Dinamo, care au mostenit parcuri sportive intinse pe zeci de hectare, noi am investit in baza de la ProRapid pentru a putea pregati marea performanta in conditii excelente. Am investit aproape zece milioane de euro in cea mai moderna baza de pregatire din tara”, a precizat directorul general al clubului.

Constantin Zotta a prezentat si actualul proiect de modernizare a stadionului, care presupune constructia in mai multe faze, asa incit utilizarea arenei sa nu fie periclitata pe perioada lucrarilor care vor necesita investitii de aproximativ 45 de milioane de euro: “Am dorit sa obtinem concesionarea stadionului, pentru a putea demara un proiect amplu de modernizare. Am obtinut deja sursele de finantare pentru acest proiect, insa din pacate Ministerul Transporturilor, prin intermediul Clubului Sportiv Rapid, nu ne-a trimis deocamdata decit o scrisoare prin care ne propune prelungirea actualului contract de inchiriere si ne obliga sa investim trei milioane de euro in consolidarea actualului stadion. Nu am considerat oportuna aceasta propunere si speram sa ajungem cit mai repede la o solutie cit mai corecta. In acest moment nu putem organiza meciuri in grupele Ligii Campionilor sau ale Cupei UEFA, iar din pacate daca nu vom ajunge repede la o solutie va trebui sa ne orientam probabil spre stadionul din Piatra-Neamt”.

“Am luat in calcul si varianta construirii unui stadion nou intr-o alta locatie, insa ideal ar fi ca Rapid sa-si continue existenta in Giulesti, acolo unde pina acum s-a scris istorie”, a adaugat secretarul general al clubului, Cristian Costache.

Stiri recente

Flacăra Olimpică a fost aprinsă la sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice

https://youtu.be/773Ad2IQgjE Flacăra Olimpică a fost aprinsă la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa...