Citește cărți în engleză pentru dezvoltarea vorbirii fluente

Cititul în limba engleză nu este doar un exercițiu pentru creier, ci și o metodă eficientă de a-ți dezvolta vocabularul. Asta în ciuda faptului că multe alte surse de informații sunt disponibile în lumea modernă: filme cu subtitrări, diverse podcasturi, videoclipuri scurte etc.

În procesul de predare a limbii engleze, profesorii recomandă insistent să se citească romane în engleză. Citirea romanelor în engleză dezvoltă vocabularul, și acest lucru se întâmplă destul de repede. Adică, cuvintele necunoscute anterior, dar găsite în romanele citite, vor apărea automat în memorie în timpul unei conversații. Acest lucru te va ajuta pe viitor să conduci dialoguri simple, dar constructive cu interlocutorii vorbitori de limba engleză.

Romanele în engleză dezvoltă lexicul

Trebuie să alegi romane în engleză pe placul tău, așa cum sunt cele de ficțiune. Astfel, îmbogățirea lexicului se va face mult mai eficient. În prezent poți alege romane în engleză dintr-un anticariat online, deoarece aici poți găsi o gamă largă de titluri. Prin urmare, căutarea cărții dorite nu va fi dificilă.

Vocabularul activ este folosit constant în vorbire, pe când activarea celui pasiv nu este întotdeauna la îndemână. Este mult mai ușor să folosești expresii standard decât cuvinte rare al căror sens poate fi ghicit din context. Ele conțin anumite construcții gramaticale și nu sunt atât de populare în dialog. Lectura cărților de literatură în limba engleză îți permite să-ți dezvolți vorbirea, s-o îmbogățești și s-o faci mai atractivă. În timp, comunicarea se va baza pe frazele personajelor tale preferate și pe un vocabular interesant, iar acest lucru va fi semnul unei minți pătrunzătoare, dar și a culturii pe care interlocutorul o posedă.  

Abilități de vorbire și scriere mai bune prin lectură

O mențiune specială o merită gramatica. În romanele în limba engleză, toate textele sunt scrise cu o acuratețe excepțională. Cu ajutorul textelor din cărțile în limba engleză, poți vedea în practică cum funcționează gramatica limbii engleze. În acest proces, te poți ocupa de structura propozițiilor, de utilizarea articolelor necesare și de cuvintele de legătură. Această practică este utilă, în special, pentru cei care urmează cursuri de engleză pentru începători. Când citești cărți în engleză, problemele existente cu anumite reguli gramaticale sunt imediat relevate. Este necesar să te concentrezi asupra acestui lucru și să discuți despre greșelile din clasă cu profesorii. Astfel, nu vor exista lacune în cunoștințe. Atunci când citești romane în engleză și, în general, cărți în engleză, nu numai că îți dezvolți abilitățile gramaticale ale limbii, ci și abilitățile conversaționale. Cu cât citești mai multe cărți, cu atât vei putea comunica mai bine în limba engleză.

Cărți în engleză – Înțelegerea profundă a gândirii autorului

Orice traducere poate distorsiona sensul lecturii. De aceea, percepția textului original ajută la înțelegerea mai profundă a autorului. Cărțile în limba engleză transmit adevărata atmosferă a textului, creează imagini holistice ale personajelor și surprind cu fraze și combinații de cuvinte unice. Adesea, un roman sau o poezie citită anterior în limba originală, capătă nuanțe complet noi, iar autorul însuși este perceput într-o latură complet diferită. Engleza din cărți este un instrument de gândire, care antrenează mintea, promovează funcția creierului și dezvoltă gândirea creativă și logică. În plus, oamenii de știință au efectuat cercetări în acest domeniu și au descoperit că atunci când citești cărți în engleză te poți proteja împotriva bolii Alzheimer. 

Cel mai bun mod de a-ți crește nivelul de concentrare, este să citești cărți în engleză. Poți face acest lucru în timpul liber, în weekend și seara. În aceste momente lectura antrenează capacitatea de a te concentra asupra subiectului despre care citești, fără să fii distras de stimuli externi și făcând abstracție de spațiul înconjurător. Dacă vei cumpăra și vei citi cărți în engleză, vei reuși să porți o conversație și vei obține rezultate eficiente în ceea ce privește studierea unei limbi străine.

Stiri recente

Nadia Comăneci a vizitat cantonamentul loturilor feminine de la Izvorani

Nadia Comăneci a vizitat cantonamentul loturilor olimpice şi naţionale feminine de la Izvorani, s-a fotografiat cu gimnastele tricolore şi...