Cîrstea, Halep şi Begu s-au calificat în optimi la Madrid

Sorana Cîrstea s-a calificat în optimi de finală la Madrid Open, turneu organizat de Ion Ţiriac şi dotat cu premii în valoare totală de 5.924.318 dolari. Sorana a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-2, după o oră şi un minut, pe Catherine Bellis (SUA). În optimi de finală, Sorana Cîrstea o va întâni pe  Misaki Doi (Japonia).

Simona Halep a învins-o, cu scorul de 6-3, 2-6, 7-6 (2), pe italianca Roberta Vinci, calificându-se în optimile de finală ale Madrid Open. În faza următoarea, Simona va evolua cu Samantha Stosur. Halep şi Stosur s-au întâlnit de nouă ori până în prezent, românca impunându-se de cinci ori. Calificarea în optimi la Madrid Open este recompensată cu un premiu de 68.000 de euro şi cu 120 de puncte WTA.

Irina-Camelia Begu este a treia româncă ajunsă în optimile de finală ale Madrid Open, după ce a învins-o pe Johanna Larsson, cu scorul de 4-6, 7-6 (5), 6-3, după două ore şi 25 de minute. În faza următoare, Irina-Camelia Begu o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Timea Bacsinszky (Elveţia), locul 28 WTA, şi Kiki Bertens (Olanda), poziţia 19 în ierarhia mondială.

Pentru calificarea în optimi de finală la Madrid, cele trei romance vor primi cate 120 de puncte WTA şi cate un cec în valoare de 68.010 euro.