Cine e primul fotbalist de culoare care vrea să joace pentru România

Căpitanul Gazului, Dumitru Cardoso, a ajuns la șase goluri în acest sezon, fiind pe locul trei în clasamentul golgeterilor din Liga I.

Atacantul de la Gaz Metan a recunoscut la finalul meciului cu UTA, pe care medieșenii l-au câștigat în deplasare cu 3-1, că speră ca Mirel Rădoi să aibă ochi și pentru el: “Normal că mă gândesc la echipa națională. Poate nu a ajuns momentul, dar muncesc pentru asta!”, a declarat Cardoso.

Dumitru Cardoso este eligibil pentru patru echipe naționale. Poate reprezenta Suedia, țara în care s-a născut, Brazilia, datorită mamei sale, România, tatăl său fiind născut aici, și Italia, datorită cetățeniei dobândite. Cardoso a făcut parte din echipa națională U19 și U20 a Italiei.

Atacantul de 29 de ani și-a început cariera la Empoli, de unde a fost transferat la Napoli. Pe San Paolo a prins doar 12 jocuri în șapte ani ,fiind împrumutat pe rând la Empoli, Ternana, Cittadella, Reggina, Veria, Latina și Nottingham Forest. După o aventură în liga secundă din Spania, Cardoso s-a întors în Peninsulă, la Livorno, de unde a fost transferat de Gaz Metan, în 2019.

Stiri recente

Sinner, în finală la Beijing, după ce l-a învins pe Alcaraz

Jannik Sinner va juca în finala turneului de la Beijing împotriva lui Daniil Medvedev, după ce a dispus de...