Cinci fotbalişti arestaţi în Portugalia în mafia pariurilor

Cinci fotbaliști din divizia a 2-a, au fost arestați, iar alte persoane au fost puse sub acuzare în cadrul unei anchete asupra unor suspiciuni de meciuri trucate în fotbalul portughez.

Ancheta urmărește manipularea rezultatelor unor meciuri din divizia secundă portugheză, iar persoanele arestate sunt cinci jucători ai cluburilor Oriental, între timp retrogradat în divizia a 3-a, Penafiel şi Academico de Viseu, precum şi un membru al „Super Dragonilor”, principalul grup ultras al FC Porto.

Suspecţii sunt „legaţi de industria fotbalului” şi ar fi comis „infracţiuni de asociere criminală, corupţie activă şi pasivă”, a indicat poliţia judiciară într-un comunicat. Această anchetă a fost lansată după arestarea a 15 persoane în luna mai anul trecut, în urma unor suspiciuni de meciuri trucate în divizia a 2-a.

„În cursul acestor investigaţii, poliţia judiciară a putut conta pe colaborarea cu Europol, cu entităţi străine de supraveghere a meciurilor, precum şi pe importanta cooperare cu Federaţia portugheză de fotbal”, a precizat poliţia.

Federaţia a reacţionat şi ea într-un comunicat pentru a asigura că „va continua să lucreze, în limitele competenţelor sale, pentru un fotbal mult mai curat şi demn de o ţară campioană a Europei”.

Stiri recente

Marian Drăgulescu, printre giganți, pe terenul de baschet: A fost ultimul turneu Sport Arena Streetball înainte de marea finală din septembrie

Legendarul gimnast Marian Drăgulescu a fost prezent în weekend la ultimul turneu din circuitul național de baschet 3x3 Sport...