Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal

CFR Cluj – FCSB: Analiza derby-ului pentru titlu

Liga 1 revine în acest week-end după o pauză de 3 luni. Însă două meciuri au fost deja amânate, deoarece în cadrul cluburilor Dinamo și FC Botoșani au fost depistate persoane pozitive la testele pentru Covid-19. Așadar, meciurile acestor două formații vor fi amânate până la finalizarea anchetei epidemiologice. Noi ne vom concentra însă pe cel mai important meci al etapei, și anume derby-ul dintre CFR Cluj și FCSB.

Cu 8 meciuri înainte de încheierea campionatului, ardelenii au un avantaj de 4 puncte. Dacă gazdele se vor impune, moralul echipei antrenante de Dan Petrescu va fi unul excelent, în timp ce roș-albaștrii vor fi descurajați. Și pe bună dreptate, întrucât diferența de 7 puncte pentru ultimele 7 etape pare a fi una greu de recuperat. Altfel, dacă meciul se încheie la egalitate sau dacă oaspeții se impun, lupta pentru titlu va continua să fie extrem de interesantă.

Dacă legat de CFR Cluj s-a discutat puțin despre situația îndepărtării secundului Alin Minteuan și despre potențialele plecări ale lui Giedrius Arlaruskis și Cristi Manea, atmosfera de la FCSB pare a fi una mult mai agitată.

Gigi Becali primește săgeți din partea mai multor jucători. Pe lângă Bălgrădean, care a creat un adevărat scandal la echipă prin semnarea contractului cu rivala CFR Cluj și ca recent se pare că s-a prezentat la antrenamente alături de restul echipei, deși Gigi Becali i-a interzis acest lucru, Adi Popa, celălalt jucător băgat în șomaj tehnic de către latifundiarul din Pipera, a spus că va merge la TAS pentru a încerca să-și recupereze banii pierduți datorită pandemiei. Să ne amintim și că Harlem Gnohere a declarat că “CFR Cluj va câștiga titlul” la o numai o săptămână după ce și-a reziliat contractul cu FCSB.

Un alt subiect delicat este cel legat de antrenorul echipei, despre care s-a aflat că are un salariu lunar de numai 5.000 euro și că recent i-a fost prelungit contractul pentru încă un an, ceea ce pare să fie în contradicție cu ceea ce a declarat Becali la TV, zilele trecute: ”Vintilă rămâne la FCSB pe viață”.

Până și Laurențiu Reghecampf, care a cucerit două titluri consecutive în Liga 1 la cârma roș-albaștrilor între 2012 și 2014, a spus că „CFR Cluj are prima șansă cu FCSB”, motivând că dezavantajul FCSB-ului este lipsa de experiență a antrenorului.

În plus, finanțatorul Gigi Becali și președintele clubului, Valeriu Argăseală, tocmai au aflat că vor fi duși la tribunal cu mandat miercurea viitoare, datorită neprezentării lor în cazul transferului lui Mihai Costea de la Universitatea Craiova la FCSB, în care sunt citați, în calitate de martori.

Orice parior experimentat ar fi de părere că, să furnizezi un pronostic pentru un astfel de meci este o mișcare riscantă, oricare ar fi acesta.

Să ne gândim, nu se mai poate ține cont de formă, pentru că echipele vin după 3 luni de pauză. Pe lângă asta, mulți dintre jucători sunt cu gândul la transferuri, și implicit, la evitarea accidentărilor. Altora le este frică să nu se contagieze. O altă diferență, pe lângă lipsa suporterilor, este perioada în care se joacă acest meciuri: dacă nu ar fi fost pandemia, acum ar fi trebuit să urmărim meciurile Euro 2020.

Un alt lucru interesant este metoda pe care o vor folosi ardelenii pentru a anima meciul. Chiar dacă tribunele vor fi goale, oficialii gazdelor vor folosi sunetele de la partida din Europa League de acasă cu Sevilla, în care suporterii vișinii au umplut stadionul Dr. Constantin Rădulescu.

Practic, nu este mare diferență între a juca la păcănele la Maxbet sau a paria pe meciul CFR Cluj vs. FCSB. Nimeni nu ar fi foarte surprins dacă meciul s-ar încheia cu scorul de 1-0, 0-0 sau 0-1, nu? Ritmul de joc va fi unul destul de lent, dată fiind condiția fizică precară a jucătorilor, lucru care se va vedea mai ales după minutul 60. Așa că ar fi indicat ca pasionații care vor să parieze să evite pronosticurile de tip 1X2 sau să se orienteze către cotele mari, întrucât probabilitățile reale sunt imposibil de calculat.

Citeste mai multe!