Cele mai comune 3 greșeli făcute de amatorii de Video Poker

Între cazinourile online licențiate de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc există și platforme cu aparate de video poker. Numărul jocurilor oferite diferă de la un cazinou la altul. Sunt oferite atât mai multe tipuri de poker video, cât și mai multe jocuri de același tip, furnizate de producători diferiți.

Video Poker poate juca oricine, pentru că are un regulament foarte ușor de înțeles, fie că te pricepi la pokerul clasic, fie că nu te pricepi. În cadrul unei runde sunt două „împărțiri” ale cărților. Prima dată sunt întoarse cu fața în sus cele cinci cărți care apar implicit pe ecran, apoi sunt schimbate cărțile care nu sunt reținute. Primești un câștig dacă, la final, ai în mână una dintre următoarele combinații:

  • Pereche de J sau mai mare (de Q sau de K) – cotă 1.00
  • Două perechi (de exemplu, 10, 10, Q, Q, 7) – cotă 2.00
  • Trei de-un fel (de exemplu, 8, 8, 8, A, 5) – cotă 3.00
  • Chintă (cinci cărți consecutive – 5, 6, 7, 8, 9) – cotă 4.00
  • Culoare (cinci cărți de aceeași culoare, cum ar fi de inimă roșie) – cotă 5.00
  • Full (o pereche și 3 de-un fel – J, J, 7, 7, 7) – cotă 8.00
  • Careu (patru cărți de același fel – K, K, K, K, 9)
  • Chintă de culoare (cinci cărți consecutive de aceeași culoare) – cotă 50.00
  • Chintă Roială (chintă de la 10 în sus) – cotă 250.00

Menționăm că acesta este tabelul de plată pentru Jacks or Better, cel mai popular tip de video poker. Unii jucători nu își fac calculele corect și comit frecvent următoarele trei greșeli:

Scapă repede de cărțile mici

Se poate întâmpla ca, după prima împărțire, jucătorul să aibă de ales între a păstra o pereche mică (de exemplu 7,7) și a încerca să schimbe o carte din acea pereche, în încercarea de a obține o chintă. Ei bine, cei mai mulți tind să strice perechea (care nu aduce niciun câștig) și să păstreze patru cărți (6, 7, X, 8, 9). Obiectivul este atins dacă, după a doua împărțire, X se transformă în 5 sau în 10.

Jucătorii experimentați sunt de părere că această decizie este una care se poate dovedi păguboasă, pe termen lung. Șansele de a prinde o carte din opt (în joc sunt patru de 5 și patru de 10) sunt de 17,02%. Cu alte cuvinte, sunt 79,98% șanse de a pierde. În schimb, dacă ar fi păstrați șeptarii, ar fi 28% șanse de câștig, pentru că se pot obține fie trei de-un fel, fie două perechi, fie careu sau chiar full, dacă a doua împărțire este foarte norocoasă.

Aleg perechea în defavoarea culorii

Dacă într-o mână au de ales între o pereche mică și obținerea unei culori (4 din cele 5 cărți avut în mână sunt de aceeași culoare), unii jucători nu renunță la pereche, deși sunt 19,15% șanse să prindă culoarea și să activeze o cotă mai mare. Există și jucători care cad în extrema cealaltă: dacă au în mână o pereche care aduce câștig (precum J ,J sau Q, Q sau K, K sau A, A), ei renunță la una dintre cărți pentru a obține culoare. În concluzie: păstrează perechea doar dacă este mare. Dacă ai două cărți mici va valoare, încearcă să obții altă combinație câștigătoare.

Încearcă să prindă culoare când au șansa unei chinte roiale

Așa cum poți vedea mai sus, chinta roială este cea mai valoroasă combinație în video poker. Nu e valabil doar pentru Jacks or Better, ci pentru orice tip de video poker. În acest context, greșesc cei care optează să „vâneze” o culoare în loc să țintească o chintă roială dacă au în mână A de treflă, Q de treflă, J de treflă, 7 de treflă, 5 de romb. Așadar, ei renunță doar la ultima carte, în loc să renunțe la ultimele două și să încerce să își înmulțească miza de câteva sute de ori.

Stiri recente

Dani Coman a demisionat de la FC Hermannstadt

FC Hermannstadt a anunţat că Dani Coman a demisionat din funcţia de preşedinte executiv al clubului. “Dragi sibieni, pentru mine...