Ce trebuie sa urmaresti cand comanzi anvelopele 205 55 R16 pentru vara

Vara este anotimpul vacanțelor. Schimbarea cauciucurilor de iarnă cu cele de vară trebuie efectuată la finalul sezonului rece.  Mulți conducători auto decid că este momentul să aleagă cauciucuri vară 205 55 r16 pentru autoturismul lor, atunci când urmează călătorii pe distanțe lungi.

Anvelopele 205 55 R16 sunt printre cele mai frecvent alese modele de anvelope. Sunt instalate pe mașini din diferite segmente de piață, cum ar fi : VW Golf, Audi A3, Audi A4, Audi A6, Skoda Octavia, Skoda Superb, BMW Seria 3, Renault Megane, Ford Focus, Seat Leon sau Mercedes C-Class.

Atunci când dorești să achiziționezi anvelope vara 205 55 r16 noi, este recomandat să iei un set, sau măcar două anvelope , nu un singur cauciuc de vară. Este ideal să înlocuiești toate patru anvelopele de iarnă cu cele de vară, pentru a fi sigur de o bună aderență la carosabilul ud vara și pentru a asigura stabilitatea vehiculului în timpul șofatului.

De asemenea, specialiștii auto recomandă să nu combini anvelope de mai multe modele sau tipuri. Nu alege anvelope de la diferiți fabricanți, cel puțin pe aceeași osie alege să ai cauciucuri vara 205 55 r16 identice. Studiază mai multe modele, care au parametrii tehnici de care ai nevoie ( dimensiuni, caracteristici).

Alegerea celor mai performante anvelope vară 205 55 r16 nu este o sarcină ușoară. Înainte de a achiziționa un set de anvelope, trebuie să ții cont de anumiți factori. Dimensiunile sunt simplu de citit pe anvelopele vechi sau le regăsești în cartea tehnica a mașinii.

Ce reprezintă dimensiunile anvelopei?

Lățimea jantei în milimetri este 205, cifra 55 reprezintă raportul între înălțimea flancului și lățimea anvelopei, i se spune direct înălțime. Diametrul anvelopei este R16, exprimat în inch. Există și alți parametri pe care trebuie să-i iei în considerare când cumperi anvelope 205 55 r16.

Indicele de sarcină, care poate fi 91, 94, sau altul, este sarcina maximă admisă a anvelopei de vară, greutatea pe care o suportă fără să fie deteriorată anvelopa. Indicele de viteză este și el important, îl vei întâlni subt forma unei litere : T,W,Y Q, R sau altceva. Reprezintă viteza maximă exprimată în kilometri pe oră, la care anvelopa suportă greutatea maximă exprimată de indicele de sarcină, cel menționat mai sus.

Un alt parametru în funcție de care alegi cauciucuri 205 55 r16 este clasa eficienței consumului de combustibil. Cu toții dorim anvelope de vara care să contribuie la economia de combustibil. Acest parametru energetic este exprimat în litere, de la A ( cel mai eficient cauciuc) până la G (clasa cea mai scăzută).

Aderența pe suprafețe umede este capacitatea anvelopei de aderență la carosabil în condițiilede vreme umedă. Clasamentul indicat de UE este axat pe o singură caracteristică aaderenței pe carosabil ud și anumeperformanța la frânare generată de anvelopă pe carosabil ud. Acest parametru este măsurat pe o scară ce începe cu F până la A.

Anvelopele caracterizate de un nivel superior de aderență pe carosabilul ud se vor opri mai rapid atunci când vehiculul frânează complet. În cazul evitării unui accident, câțiva metri de frânare contează foarte mult.

Zgomotul exterior exprimat în decibeli este un alt factor important care caracterizează o anvelopă 205 55 r16. Cel mai comun nivel de zgomot este 60—70 dB dar există și unele anvelope cu nivel mai ridicat de zgomot, între 74 și 91 dB. Alegerea unei anvelope de vară dintr-o clasă excelentă ca nivel de zgomot poate reduce impactul conducerii vehiculului asupra mediului înconjurător.

Ce anvelope vară 205 55 r16 poți alege?

În funcție de caracteristici și parametri poți alege anvelopa de vară dorită. Mai există un factor : bugetul alocat. Există anvelope economice, cu preț scăzut și performanțe modice, anvelope de clasă medie și anvelope premium. Producătorii de anvelope 205 55 r16realizează anvelope pentru diferite bugete. Cei mai cunoscuți fabricanți de cauciucuri 205 55 R    16 sunt Nokian, Continental, Michelin sau GoodYear, cu modele de cea mai înaltă calitate și performanțe îmbunătățite. Există și modele convenabile ca raport preț/ calitate, de la Barum, Radar sau Kelly.

Concluzii

Oferta de anvelope vară 205 55 r16 este una variată, iar din gama de cauciucuri oferite de magazinele online vei găsi cu siguranță anvelopa potrivită pentru autovehiculul tău.

Stiri recente

Departamentul american al Justiţiei va plăti 100 de milioane de dolari gimnastelor agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, pentru a pune capăt...

Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de...