Ce trebuie sa stii despre anvelopele 205 60 R16

Șoferii știu că alegerea unui set nou de anvelope nu este o sarcină ușoară, de aceea magazinele online oferă clienților diferite modele de anvelope de vară, de iarnă, sau all-season. Fiecare din aceste anvelope are anumite caracteristici care le diferențiază, iar pentru a cumpăra exact modelul potrivit e bine să ai mai multe informații la dispoziție.

Anvelopele 205 60 r16 sunt destinate mai ales automobilelor de dimensiuni medii și mici. La achiziția acestui set de anvelope este recomandabil să asortezi și jante 16 potrivite.

Schimbarea anvelopelor toamna târziu odată cu răcirea vremii impune achiziția unor anvelope de iarnă. De asemenea, primăvara, când temperaturile cresc, mașinile trebuie dotate cu anvelope de vară.Dacă folosești un set de jante nepotrivite cu cauciucurile 205 60 r16, riști ca autovehiculul să aibă performanțe scăzute.

Anvelopele de iarnă au anumite caracteristici care le oferă flexibilitate și aderență sporită pe un carosabil umed și alunecos deseori acoperit cu gheață sau cu zăpadă abundentă. Un set de anvelope 205 60 r16de vară are alte calități pentru a face față condițiilor meteo din sezonul cald. Acest gen de anvelope de vară rezistă cu succes la temperaturi ridicate au banda de rulare mai lată și sunt mai rigide.

În cele din urmă, un set de cauciucuri all season îți permite să traversezi toate sezoanele în condiții de confort și siguranță la volan, pe trasee diverse și în situații meteo foarte variate.

Pentru a alege cele mai potrivite cauciucuri 205 60 r16 și jante aliaj 16 inch este bine să cunoști cât mai exact dimensiunile anvelopei și să știi ce semnifică fiecare cifră și litera inscripționată pe flancul anvelopei sau trecută în cartea tehnică a mașinii.

Despre dimensiunile  anvelopei 205 60 r16

Un set de cauciucuri 205 60 r16are diametrul radial r16, în inch, înălțimea anvelopei este 60 iar lățimea anvelopei este 205 mm. Pe flancul cauciucului vei vedea și steluța de zăpadă în cazul în care anvelopa este una pentru iarnă iar cea de vară are un soare ca simbol.

Mai sunt 2 indici de care trebuie să ții cont atunci când selectezi anvelope: indicele de viteză și cel de sarcină. Trebuie să știi ce sarcină maximă total suportă cele 4 anvelope de asemenea valoarea vitezei maxime admise în cazul încărcăturii complete.

Anvelopele de vară 205 60 r16

Aceste cauciucuri pentru vară sunt utilizate de regulă în timpul cald când temperaturile depășesc 7 °CFabricate din materiale de înaltă calitate, ele sporesc controlul asupra frânării și reduc riscul de acvaplanare. Fiind ușor de folosit pe carosabil umed sau uscat aceste anvelope au mai puține striații și caneluri mai reduse ceea ce oferă o suprafață de contact cu carosabilul mai largă pentru o aderență sporită.

Printre cele mai căutate anvelope 205 60 r16 de vară amintim : Radar, GitiSinergy. Armstrong Blu Trac, Kumho, Viking Pro tech, Maxxis, Barum Bravuris, Bridgestone, Pirelli Cinturato.

Anvelope  de iarnă 205 60 r16

O anvelopă205 60 r16 de iarnă este special construită pentru a rula în deplină siguranță pe o suprafață carosabilă acoperită cu apă noroi gheață sau zăpadă. Numeroase branduri de anvelope oferă cauciucuri special testate în condiții dificile de vreme rea pentru a oferi clienților siguranța necesară pe drumuri lungi. cauciucurile de iarnă au caneluri de mari dimensiuni pe banda de rulare și sunt foarte aderente pentru a evita fenomenul de derapaj.

Iată câțiva dintre cele mai cunoscute modele  de cauciucuri de iarnă :Viking Wintech, Barum Polaris, Semperit Speed Grip, Continental Winter, GoodYear, Michelin Alpin, Nokian Snowproof.

Anvelope  all-season 205 60 r16

Ultima categorie de anvelope 205 60 r16  precum și setul de jante pe  16 inch sunt cele all-season. Ușor de folosit în orice anotimp sunt recomandate celor care nu dispun de timp și buget pentru a își schimba setul de anvelope odată cu fiecare sezon.

Cele mai apreciate și cumpărate mărci de anvelope all-season sunt : Radar Dimax, Viking Fourtech, MomoFourseason, Dunlop, Pirelli, Barum Quartaris.

Anvelopele all season sunt înzestrate cu calitățile pe care le au anvelopele de vară dar și cele de iarnă. Acest model de anvelope este recomandat doar în situația unor ierni mai blânde, un carosabil fără gheață sau carosabil uscat dar fără temperaturi excesive.

 

Stiri recente

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală la Rouen

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen. Ruse (26 de ani, 83...