Ce sunt tabletele grafice și de ce ar trebui să cumperi un astfel de produs

Tabletele grafice sunt dispozitive care permit utilizatorilor de calculator să introducă în format digital schițe și imagini desenate manual, într-un mod similar cu desenarea acestora pe hârtie.

Astfel, chiar și pentru cei care desenează doar ca un hobby, tabletele grafice reprezintă o soluție la îndemână pentru a crea imagini digitale de complexitate redusă sau ridicată. Aceste dispozitive funcționează împreună cu un stilou și luând în considerare diverși factori cum ar fi înclinarea, forța sau rotația stiloului, ajutând la crearea de imagini pentru care ar trebui să pierdem ore întregi fără ajutorul unei astfel de tablete. Deși există mulți producători, profesioniștii din domeniu consideră că cele mai bune tablete grafice sunt cele comercializate de compania japoneză Wacom.

Tabletele grafice reprezintă o soluție foarte bună și pentru cei care prelucrează imagini în aplicații cum sunt Photoshop și Illustrator – economia de timp va fi considerabilă.

Magazinele online oferă o gamă variată de produse, însă pentru tabletele grafice produse de Wacom va trebui să pregătiți o sumă de cel puțin 400 de lei pentru modelele entry-level.