Ce face Maccarone?

Idila dintre călăul Stelei şi Middlesbrough s-a încheiat în această iarnă. Ambele părţi şi-au spus “adio” cu un gust amar, italianul încercîndu-şi norocul în ţara sa natală, la Siena.

Massimo Maccarone şi-a petrecut cinci ani din carieră în Anglia, iar Middlesbrough s-a convins că cele 13 milioane de euro plătite pe italian s-au dus pe apa sîmbetei. “Fără regrete” este numele unei celebre melodii a lui Robbie Williams. Exact aşa s-au despărţit englezii de una dintre fostele speranţe ale fotbalului italian şi cel mai scump transfer din istoria clubului. Maccarone îngroaşă rîndurile fotbaliştilor care au făcut pasul din Serie A în Anglia şi nu au confirmat, după Thomas Brolin, Florin Răducioiu, Pierluigi Casiraghi, Juan Sebastian Veron şi, mai nou, Andrei Şevcenko. Considerat în 2002 o stea în devenire, Maccarone a făcut pasul greşit spre un campionat care se bazează mai mult pe devotament şi angajament. Cel mai important moment al carierei sale rămîne semifinala Cupei UEFA, jucată anul trecut în faţa Stelei.

Cheliosul inadaptat

Antrenorul de atunci, Steve McClaren, a plecat şi a lăsat echipa pe mîna lui Gareth Southgate. “Super Mac” a rămas rezervă sub conducerea lui Southgate, poate şi datorită formei extraordinare a celorlalţi atacanţi, Yakubu şi Viduka. Fotbalistul nu a digerat foarte bine despărţirea şi a început atacul. “Magnificul McClaren este cu siguranţă cea mai falsă şi ipocrită persoană pe care am avut ocazia să o întîlnesc. Mi-a spus că sînt preferatul lui şi că se bazează pe mine înaintea finalei Cupei Ligii din 2004. în cele din urmă m-a lăsat pe bară. Cînd i-am reproşat, tot ce a avut de zis a fost că a înţeles. Doar în Anglia se poate întîmpla ca o persoană atît de limitată să devină antrenorul principal al naţionalei”, a declarat Maccarone după despărţirea de fosta adversară a Stelei. Cuvinte grele, spuse într-un moment dificil, dar care nu lasă loc de împăcare. Maccarone a mai fost împrumutat la Parma şi la Siena pe durata contractului cu Middlesbrough. De această dată, transferul său este defintiv şi gratis. în dorinţa de a-şi salva cariera, el s-a întors la Siena şi, spre surprinderea tuturor, a debutat foarte bine. Colegul de echipă al lui Paul Codrea a înscris de două ori în faţa lui AC Milan. Chiar dacă a pierdut, scor 3-4, în faţa lui Ronaldo şi a lui Kaka, cheliosul atacant a avut o prestaţie foarte satisfăcătoare.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 5 martie 2007

Stiri recente

Aroganță vs. respect în tenis, cu Victor Hănescu. Cazurike Djokovici și Nadal

https://www.youtube.com/watch?v=gzImbMVRDU0&t=1089s Victor Hănescu a spus în cadrul Podcastului Business Philosophy despre atitudinea de aroganță vs. respect în tenis, analizând comportamentele...